בדיקת psma לפני הקרנות

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

06/03/2018 | 18:55 | מאת: ניר

תודה על תשובתך מיום 6.3.18 - המדידה הראשונה 3 חודשים לאחר הכריתה היתה 0.08 ואחרי עוד שלושה חודשים עמדה על 0.1 והשאלה האם PSMA 68 יכולה לסייע בקבלת החלטה טרם הליכה להקרנות כמו כן אבקש דעתך אודות מידת הדחיפות לביצוע הקרנות - חלפו 6 חודשים מאז הכריתה האם המתנה עלולה לגרום נזק תודה

שלום רב, לדעתי אין מה להמתין ואתה צריך ללכת להקרנות. יש כבר הוכחות שכמה שמקדימים אותם הסיכויים לריפוי מלא עולים. ֿיחד עם זאת כן הייתי מבצע בדיקת PET Ga68 PSMA כבדיקת בסיס לוודא שאין שום התפשטות מחלה מה שאני מאמין שזה אכן המצב. בברכה

18/04/2018 | 18:21 | מאת: ניר

שלום דר אכן כפי שצפית בדיקת psma העלתה שאין התפשטות לשום אבר ומיקום ואולם psa עלה ל 0.15 עדיין אני מאוד מאוד מהסס לקבל הקרנות בעיקר נוכח כך שישנה עדיין דליפת שתן,אם כי רק בעיטוש שיעול וכו, ואני חושש מתופעות הלוואי של הקרנות בעודני מתאושש מהניתוח שלפני 8 חודשים ומרגיש מצויין כולל פעילות גופנית ותיאבון וכו קראתי ושמעתי גם בפורום בו נשמע קולך המתנגד לאסכולה התומכת בהקרנות רק ב 0.2 ומעלה ואפילו אחד הרופאים שם דיבר על 0.3 ומעלה כרף שמצדיק הקרנות. האם ניתן להעריך על פי נסיון ומחקרים מה מידת הסיכון שאני נוטל על עצמי במעקב והמתנה עד לעליית הסמן לרמות הנ״ל והאם עליית הסמן לאחר כריתה דינה כדין עליית סמן אצל חולה לפני כריתה - דהיינו מלמדת על סיכון או על השפעה על תוחלת החיים שלי למרות שהערמונית נכרתה תודה ומעריך מאוד את עבודתך בפורוום זה

מנהל פורום סרטן הערמונית