מתלבט אם להתחיל טיפול בזייטיגה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

13/02/2018 | 08:20 | מאת: דוד

שלום בן 63. אובחנתי באמצע 2017 עם סרטן ערמונית (גליסון 8, PSA 5.6 עם עלייה מהירה מתחילת 2017. MRI הדגים תהליך נרחב מימין עם פריצה קטנה אחורית של הקפסולה. ב PET/CT חשד קטן למעורבות בלוטת לימפה אגנית מימין. הומלץ על טיפול הורמונאלי ארוך טווח (18-36 חודש) וטיפול קרינתי לערמונית ולניקוז הלימפטי באגן. כיום, לאחר כבר 2 זריקות לוקרין והשלמת הטיפול הקרינתי, PSA עומד כבר על 0.09 והמצב הכללי שלי טוב (קצת גלי חום, קצת חולשה ...). על בסיס תוצאות הניסוי הקליני של סטמפד הומלץ גם על התחלת טיפול של שנתיים בזייטיגה + פרדניזון. מכיוון שלזייטיגה הרבה תופעות לוואי שנראות לא נעימות כלל, אני מתלבט ב"מחיר" (לא הכלכלי) של התחלת טיפול בזייטיגה: הסיכון של תופעות לוואי והשפעה על איכות החיים מול היתרונות שבטיפול. אודה לעזרה בהבהרת היתרונות שבלקיחת הזייטיגה לשיפור סיכויי ההחלמה ולהורדת הסיכון לחזרת המחלה תודה דוד

שלום רב, במקרה שלך לדעתי אין צורך בתוספת זייטיגה. מחקר Stampede התמקד בעיקר בחולים עם גרורות. אמנם גם היו חולים עם מחלה יותר אזורית אך הם לא קיבלו הקרנות. במקרה שלך אין צורך בתוספת על ההקרנות והטיפול ההורמונאלי המסרס בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית