PSA גבוה ובדיקות המשך...

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

13/04/2018 | 08:41 | מאת: אלי

שלום, אני בן 52 ובריא בד"כ, ומרגיש מצויין. 1. בבדיקות תקופתיות נמצא ערך PSA של 4.8 (לעומת 2.5 לפני שנתיים) 2. בדיקת אורולוג ללא ממצא כלשהו. קיבלתי אנטיביוטיקה לשבועיים ובדיקות לבצע לאחר מכן 3. כעבור חודש וחצי - PSA ירד ל- 3.4 ו- PSA RATIO = 0.23 4. אולטרסאונד - נצפה JET דו צדדי - מה זה אומר? בלוטת ערמונית מוגדלת בנפח 40 סמ"ק - הרבה? מעט? מסביר את ה- PSA ? אשמח לדעתך

הי, 40 סמ"ק זה בהחלט גדול מהממוצע, בטח לגילך ויכול להסביר עלית PSA הייתי ממשיך מעקב בלבד ואם הPSA יתחיל לעלות מחדש לרמות של מעל 4-4.5 לא יהיה מנוס מבצוע ביופסיה חג שמח

מנהל פורום סרטן הערמונית