p s a מאוד גבוה למרות שכל הבדיקות הראו בגדול

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

03/05/2018 | 12:06 | מאת: סמי

קיימות אצלי 2 בעיות - בערמונית ובשלפוחית השתן .בשניהם התגלו סימני סרטן קטנים לפני כ 4 שנים. אני נמצא במעקב קבוע של ציסטוסקופיה וביופסיה של הערמונית כמו כן אני מקבל באופן קבוע כדור דואודרט בביופסיה של הערמונית מלפני שנה לא התגלו סימני סרטן. אך בבדיקת דם לאחר חודשיים הpsa קפץ מ- 8 ל 26 קיבלתי אנטיביוטיקה אך המצב לא השתנה. בביופסיה של הערמונית לפני כחודש + pet ct + אולטרה סאונד + בדיקות דם ושתן לא התגלה דבר .אין לרופאים תשובה לגבי ה psa הגבוה במידה והכל בסדר מדוע ה psa כל כך גבוה מה ניתן לעשות בכדי להיות שקט[יש סיפור רציני במשפחה [אחים ואחיות]לגבי בעיות סרטן‎] תודה

שלום רב, להערכתי עם עלית PSA בסדר גודל זה, ובהנחה שהוא לא ירד בבדיקה הבאה הייתי נראה לי שכדאי לבצע MRI מכוון לערמונית עם מכשיר 3 טסלה או על ידי הכנסת מקור דרך הרקטום להערכת מצב הערמונית. כך ניתן יהיה להעריך בצורה המדויקת ביותר אם יש ממצא חשוד בערמונית וכמו כן יאפשר מענה בנוגע למיקום הממצא וכיצד להגיע אליו לצורך לקיחת ביופסיה (שלא תהיה עיוורת) בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית