HIFU ??נסיון לנצח גרורה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

20/04/2018 | 10:13 | מאת: שושנקה

השנות גרורה מקומית במיטת הערמונית אחרי 31 הקרנות ב2014 וטיפול הורמונאלי, אנחנו בשלב הזה מנסים למגר"לנצח" את הגרורה ולהמנע בשלב הזה מחזרה לטיפול ההורמונאלי. מה האפשרויות?? הייפו הבנו שאפשר חלילה פגיעה ברירית או נקב במעי??האם יש מספיק נסיון בארץ?? מרכזים בחול מתמחים ??טטוסטרון 2.5 פיסיאי בשלב הזה 0.49??

אני מסכים שמדובר במצב בעייתי ללא תשובה חד משמעית. אני דווקא נוטה כיום במצבים האלה לא לעשות כלום, להשאר במעקב וכן להתחיל בשלב מסוים טיפול הורמונאלי מסרס יחד עם זאת אני יודע שישנם רופאים התומכים בטיפול פוקאלי בברכיתרפיה, HIFU, קריותרפיה וכיו"ב. מנסיוני שלי, הטיפולים האלה בעיקר פוגעים באיכות החיים ולא מרפאים. במידה ויש מישהו שעבר טיפול ממוקד לאחר הישנות מחלה לאחר שהוקרן, וזה עזר לו, אשמח לדעת בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית