השלמת הקרנות ודקפפטיל

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

31/03/2018 | 17:00 | מאת: שני

שלום רב. אבא שלי אחרי כריתה רדיקלית ושני מחזורים של הקרנות (30 בכל פעם) ועכשיו התגלה מוקד חדש באזור הלימפה באגן והאונקולוג הציע לעשות שוב עוד 10 הקרנות לאזור החדש. האזור החדש שרוצים להקרין קרוב מאוד לאזור שכבר הוקרן (מרחק של סנטימטרים). רציתי לשאול מהם הסיכונים בהשלמת הקרנה בפעם השלישית? האם אין סכנה בהקרנה לאזור ככ סמוך לאזור שהוקרן בעבר? מהו פרק הזמן המקובל מקבלת דקפפטיל להתחלת ההקרנות? תודה רבה שני

שאלות טובות את שואלת. קשה לענות תשובות חד משמעיות מבלי להכיר את העובדות באופן מדויק. בכל מקרה, אם שדה הקרינה לא נוגע בשדות הקודמים, הסיכון קשור רק לאזור האנטוי הספציפי אליו מכוונת הקרינה. במקרה כאן יתכן שיהיה סיכון לבצקות ברגליים אבל קשה להעריך. בעניין הדקפפטיל אין פרק זמן סטנדרטי. בכל מקרה, את צודקת שלעיתים עדיף לוותר על ההקרנות ולהשאר עם הדקפפטיל בלבד אבל זה לדיון מול האונקולוג והמקרין בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית