ערכי ESR + PSA גבוהים

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

27/02/2018 | 06:27 | מאת: אלי

שלום, אני בן 52 ובריא בד"כ, ומרגיש מצויין. בבדיקות תקופתיות נמצא ערך PSA של 4.8 (לעומת 2.5 לפני שנתיים) כמו כן - ESR גבוה - ערך 28 שאר הבדיקות - תקינות האם זה עלול להצביע על משהו חמור, או שהחריגה מהנורמה היא מזערית? תודה

שלום רב, לא בהכרח מדובר בממצא חמור אבל כן הייתי הולך להבדק אצל אורולוג ואם ימשש משהו חשוד אז גם היה רצוי לבצע ביופסיה אם לא ימשש כלום, אפשר להמתין עוד חודשיים שלושה ואז לחזור על בדיקת PSA בברכה

03/04/2018 | 16:54 | מאת: אלי

שלום, בהמשך לפנייתי הנ"ל - עברתי בדיקת אורולוג ללא ממצא חריג לקחתי שבועיים אנטיביוטיקה (האורולוג אמר - אולי יש דלקת נסתרת כלשהי) וביצעתי בדיקות דם נוספות (חודש וחצי לאחר הבדיקות הקודמות): PSA - 3.4 (ירד מ- 4.8) PSA RATIO - 0.23 עשיתי אולטרסאונד - -עדיין אין תוצאות האם ניתן להירגע או שעדיין התוצאות לא טובות ? תודה וחג שמח !!

12/04/2018 | 14:28 | מאת: אלי

בהמשך להודעה הקודמת לתוצאות ה- PSA תוצאת האוטרסאונד - באופן כללי תקין אבל... נצפה JET דו צדדי - מה זה אומר? בלטות ערמונית מוגדלת בנפח 40 סמ"ק - הרבה? מעט? מסביר את ה- PSA ? תזכורת - אני בן 52 בריא בד"כ

מנהל פורום סרטן הערמונית