פורום סרטן הערמונית

רוב הגברים מגיל 50 ומעלה סובלים מהפרעות חסימתיות במתן השתן עקב הגדלה שפירה של הערמונית (BPH) או עקב סרטן הערמונית (CAP). לצערנו הרב, הגיל יורד כיום וכבר החל מגיל 45 אנו נתקלים בשתי המחלות הללו. אבל יש הבדל עצום ביניהם, היות שההגדלה השפירה של הערמונית היא תופעה פיזיולגית, בזמן שסרטן הערמונית הנה מחלה ממאירה שיכולה לשלוח גרורות לאיברים אחרים ולגרום למוות. בישראל מתים מדי שנה כ-700-800 איש עקב סרטן הערמונית. חשוב מאד למנוע את המחלה בעיקר על-ידי תזונה נכונה, לגלותה בגיל מוקדם ככל האפשר ובשלבים הראשונים של המחלה. הגילוי המוקדם יכול להציל נפשות. סרטן הערמונית מאד שכיח. זו המחלה הממארת הראשונה בשכיחותה אצל גברים והסיבה השניה לתמותה בקרב גברים. בעולם המערבי 1 מתוך 11 גברים יחלה במחלה. הגילוי נעשה לרוב עקב עליה בערכים של בדיקת דם PSA או עקב גוש קשה בערמונית בבדיקה רקטלית. האבחון נעשה על-ידי ביופסיה תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי ולרוב עדיף שהחולים יעברו בירור נוסף שכולל CT בטן ומיפוי עצמות. לאחר גילוי המחלה קיימות אפשרויות רבות לטיפול וזה גורם לבלבול רב אצל החולה שזה עתה התגלתה אצלו המחלה. ניתן לעזור לחולים אלו על-ידי הכוונה טובה. למעבר לפורום לחצו כאן.
2153 הודעות
1987 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן הערמונית

03/01/2019 | 18:23 | מאת: יאקי

מה העדיפות בן 69 גליקסון 8 psa23 ברכי או רדיקלי מבולבל לגמרי עשיתי בדיקות MRI FETCT ביופסיה במחלקה האונקולוגית קבעו ברכי +הקרנות בגלל זריקה שקיבלתי הורמונאלית נאלצתי להמתין 3 חודשים לקראת הניתוח מועד הופגשתי עם אורולוג (אתמול) המליץ על ניתוח לאחר שכמה אורולוגים אחרים מאיכילוב פרופסור ואורולוג מהדסה הסכימו לעניין הברכי מבולבל לגמרי

אז אני אבלבל אותך עוד יותר.. לדעתי אין מקום לניתוח ואין מקום לברכי. הטיפול המתבקש אצלך לאור הנתונים של דרגה גבוהה וPSA גבוה זה טיפול הורמונאלי מסרס לשנה וחצי והקרנות חיצוניות שיקחו בחשבון גם את הניקוז הלימפתי האגני. זו דעתי והיא חד משמעית. בברכה

02/01/2019 | 16:03 | מאת: ניר

בהמשך לפנייתי מיום 9.12.18 קיבלתי תוצאות לאחר 6 חודשים מתום נטילת כדורים והקרנות ולפיהן psa ״ פחות מ 0.03 ״ כך רשום וכן טסטוסטרון 0.8 . ניתוח הכריתה היה ביולי 2017 נראה לי שאני יכול להיות שמח שקיבלתי עצתך להקרנות וכדורים אך הייתי שמח גם לשמוע איך היית כעת מגדיר את מצבי ולאן אני ממשיך ומתי

04/01/2019 | 19:01 | מאת: ניר

כמו כן רציתי לבקש דעתך / עצתך בנוגע לתופעות הלוואי של הטסטוסטרון הנמוך 0.8 שבאות לידי ביטוי בעייפות ובמצב רוח שפוף - האם להמתין שהערך יעלה ומתי זה אמור לקרות ,או שבכלל זה מסוכן שיעלה ועלי להשלים עם מצבי האם יש טיפול להעלותו מבלי להגדיל הסיכון להישנות ומנסיונך מתי אמור לעלות

ניר, נדמה לי שהשאלות הללו מחייבות שיחה עם אונקולוג מומחה בתחום פנים מול פנים בברכה

01/01/2019 | 16:26 | מאת: גיל

בן 68 PSA לפני שנה 6. כיום PSA 13. בבדיקה רקטלית ערמונית לא חשודה כ 40 גרם. האם מצביא על גידול סרטני או יכול להיות משהו אחר?

עליה תוך שנה מ6 ל13 חייבת להחשיד לסרטן ולדעתי יש מקום לביופסיה. תמיד יכולים להיות גורמים נוספים כגון דלקת או זיהום בבלוטה אבל החשד כאן גדול ולא הייתי מזניח בברכה

27/12/2018 | 11:35 | מאת: rl123

לאחר PSA גבוה בסביבות 4.9 בדיקת DRE - ערמונית אינה מוגדלת, אינה חשודה ללא רגישות , ביצעתי MRI ערמונית ממצאים עיקריים: הערמונית מעט מוגדלת בסדרות 2T קיים סיגנל נמוך יחסית דיפוזית ב-ZP ללא עדות ממצא מוגדר המדגים ריסטריקציה ב-IWD. ממצא זה אינו ספציפי ויכול להיות עקב סיבות דלקתיות. ב-ZT שינוים קלים של BPH ללא עדות לממצא חשוד. אין עדות לממצא מוקדי החשוד לשאתי. אין עדות לפלישה חוץ קפסולרית. שלפוחית זרע ושתן ורקטןם ללא ממצא. ממצאים מתאימים ל-PIRADS2. ביצעתי לאחרונה גם בדיקת 4KSCORE שם רשום : 14% הסתברות להימצאות סרטן גליקסון 7 ויותר בעת ביטפסיה.וטוטל PSA: 4.7. שאלתי מה אומרים בגדול כל הממצאים הנ"ל - ומה מומלץהמשך טיפול בשלב הזה?

הממצאים מצביעים על סיכוי נמוך לנוכחות ממאירות משמעותית בערמונית. יחד עם זאת כדאי להמשיך מעקב PSA ובמידה שימשיך לעלות תדרש לבדיקות חוזרות ולשקול ביופסיה בעתיד בברכה

26/12/2018 | 11:52 | מאת: אריה

האם יש להימנע מפעילות ספורט לפני בדיקת PSA ? האם יש להימנע מפעילות ספורט לפני בדיקת PSA ?

לא, פרט כנראה לאופניים, אבל כדאי להמנע מיחסי מין מספר ימים טרם הבדיקה

24/12/2018 | 13:32 | מאת: עמוס

שלום דר' האם פרוסטטה יכולה להקרין לצריבה בפין למעלה וכאבי אשכים ? בתודה מראש

עם מדובר בסרטן, שהתפשט לכיוונים הללו אז כן. אבל לרוב התשובה היא שלילית

24/12/2018 | 13:28 | מאת: מרינה

שלום, שאלה בהמשך למה ששאלתי על לוטרין כמו שציינתי כבר שלפני חצי שנה petct psma היה תקין ונעשב בגלל עליה ב PSA (לפני שראו שני ערכים אחרונים) ב 14.1 היה 0.83 ב 23.03 היה 1.07 ב 16.09 היה1.78 והיום 24.12 3.26 PET ראשון נעשה ב 26.3 בגלל עליה ל 1.07 וכמו שאמרתי היה תקין לאחר של עליה ל 1.78 נשלח ל PET שכבר הדגים קליטה .והומלץ על לוקרין, רופא קצת חששה איזה טיפול להתחיל בגלל קראטינין בדם 1.8 . נאמר לנו לפני זריקה שוב לעשות PSA ולאחר 2 טיפולים. היום PSA קפץ ל 3.26 ואנחנו לפני זריקה השאלה האם הטיפול בלוקרין מספיק טוב כדי לעצור כל התהליך הזה, האם לא צריך להוסיף הקרנות? האם קפיצה כזו של PSA במספר חודשים לא מדגים שמחלה מתפתחת מהר? האם PETCT שרופא ראה לפני שבועיים ואמרה שזה די בהתחלה יכול להתאים ל PSA גבוא כזה או שיש סיכוי שבשבועיים זה מחמיר? סליחה שרשמתי הרבה פשות מאוד מוטרדים השאלה סופית האם טיפול רק בלוקרין מספיק כדי לעצור את המחלה? תודה רבה ורק בריאות לכולם!

תיאורטית לוקרין זה הטיפול הבסיסי בסרטן ערמונית שחוזר עם עלית PSA והופעת גרורות. יחד עם זאת תמיד צריך לראות את התמונה המלאה. האם הPET מצביע על גרורות? היכן הן ממוקמות? אני בהחלט דוגל בגישה של קרינה ממוקדת ופעמים אני מצליח לדחות התחלה של טיפול הורמונאלי מסרס לאורך שנים ארוכות. אבל לא תמיד ולכן נדרש כאן יעוץ מסודר, לראות את התמונה המלאה ולקבל החלטות מושכלות בברכה

07/01/2019 | 17:44 | מאת: מרינה

תודה על תשובתך הקליטה היא ב צוור : קליטת PSMA מוקדית בבלוטות קטנות על בריחיות משמאל, הממצא חדש. בטן ואגן: כיום קליטת PSMA מוקדית בבלוטה זעירה לאורך כלי הכסל החיצוני מימין, מעט בולטת יותר בהשוואה לבדיקה הקודמת,נמדדת כ-5.0 ס"מ זה המקומות עם הקליטה. שאלה נוספת רופא אמרה לבדוק PSA שבועיים לאחר זריקה שניה שהיא באצם עוד 3 חודשים האם יש טעם לבדוק PSA לפני רק כדי לוודא שזה בירידה? תודה רבה

אני קראתי שהטסטוסטרון הוא הדלק של סרטן הערמונית והבנתי שלאחר טיפול הורמונלי לדיכוי הורמון הטסטוסטרון. יורד ה PSA יפה אולם לפעמים אחרי מספר חודשים התא סרטני לומד לייצר את הטסטוסטרון ואז הPSA עולה שוב. שאלתי היא האם יש תרופה שמונעת מהתא הסרטני לייצר את הטסטוסטרון. מה שם התרופה והאם היא בסל הבריאות

הבנת נכון. שם התרופה שעושה זאת: אבירטרון

22/12/2018 | 18:22 | מאת: מוטי

שלום ד"ר ברגר אני בן 71 2007 אובחנתי בסרטן ערמונית PSA 5.64 גלייסון 6 עברתי ברכיתרפיה באותה שנה.מאז אני במעקב. תוצאות psa בשנתיים האחרונות: 3.2016-1.89 9.2016-2.03 2.2017-2.08 9.2017-2.15 12.2017-2.42 7.2018-2.93 11.2018-2.81 MRI של הערמונית 10.2018 -אזור של האדרה מוקדית בולטת באספקט הקדמי מרכזי של הבלוטה בגובה האפקס בקוטר 1.7 ס"מ חשוד להשנות מקומית.הקופסית שמורה. 9.2018 PET PSMA -קליטה מוקדית באפקס משמאל של הערמונית חשוד.קשרית קטנה בריאה שמאל -ממצא לא ספציפי. בוצעה בדיקה רדיולוגית של בית החזה-אין עדות לתסנין דלקתי או גודש ריאתי. שאלתי דוקטור ,מה זה אומר ומה אני אמור לעשות בהמשך האם המחלה חזרה ?

שלום רב, האמת שזו שאלה להתייעצות עם רופא אונקולוג מומחה בתחום פנים אל פנים. ובכל זאת, צריך להפעיל שיקול דעת כאן ולהחליט אם בינתיים לא עושים כלום, או אם להתערב מקומית או לתת טיפול תרופתי הורמונאלי מסרס. אני בדרך כלל מתנגד לטיפול ממוקד לאחר שהערמונית עברה קרינה כפי שאתה עברת אבל שוב, זה לדיון בברכה

08/01/2019 | 14:12 | מאת: מוטי

שלום ד"ר ברגר מה כולל טיפול הורמונלי מסרס, והאם זה הפיך ?

שלום רב האם קיימת אופציה שהאביטרון או הזייטיגה מעוררים את התאים הסרטניים ומחריפים את המחלה תודה

שלום רב, תמיד קיימת האפשרות שבאופן מסוים תרופה כלשהי תעשה את ההפך ממה שהיא אמורה לעשות. במחלת הסרטן זה בדרך כלל קורה באופן עקיף כשהתרופה משתיקה חלק מהתאים וגורמת לתאים אחרים שאינם רגישים לתרופה להתפרץ ולגרום להתקדמות מחלה. יחד עם זאת, אנו מטפלים בתרופות מתוך הכרה שישנם סיכויים גבוהים יותר לרווח מהטיפול מאשר לנזק. בברכה

19/12/2018 | 23:44 | מאת: מרינה

שלום דר, לפני כ 8 שנים אבא שלי עבר קריתה רדיקלית של פרוסטטה בגלל סרטן. גלסון 7 לא נזקק להקרנות כי לא יצא מקפסולה. זה מה שזוכרת. נמצא במעקב PSA , בזמן אחרון התחילה עליה חדה ובגלל זה עשה PETCT (פעמיים בהפרש של חצי שנה שבבדיקה ראשונה לא היה כלום) בדיקה שניה הדגימה קליטה פטלוגי במקומות בודדים, ללא נגיעה לעצמות,ללא ראות, באזורים בודדים בלבד .הומלץ על טיפול בזריקות לוקרין. האם לדעתך הטיפול הזה יעיל בשלב של כזה(נאמר לנו שזה ממש שלב התחלתי), האם אחוז הצלחה גבוהים? האם לא עדיף הקרנות? לאבא יש קצת קראטינין גבוה אז רופא בהתחלה לא ידע בידיוק מה להמליץ אשמח לחוועת דעתך תודה רבה

לשלום רב, מצבו של אביך הינו כזה שהממאירות כנראה חזרה במספר מוקדים הטיפול בלוקרין הינו נכון אבל יתכן שאת צודקת בשאלתך ושיש מקום לשקול קרינה ממוקדת לאזורים החשודים לצורך כך צריך יעוץ מסודר אצל אונקולוג שמומחה בתחום בברכה

17/12/2018 | 10:59 | מאת: רותי

האם יש טיפול חדשני לחולה סרטן ערמונית גרורתי שמטופל כרגע בפרמגון איך ניתן להגיע לייעוץ ובדיקה האם החולה מתאים לטיפול ?

בחולים גרורתיים שמאובחנים כגרורתיים יש בהחלט מקום לטיפול בפירמגון עם שילוב של טיפול נוסף. כדאי להתייעץ בברכה

דר' רענן ברגר שלום, בזמנו הייתי אצלך בביקור פרטי בו קבעת תוכנית טיפולית שכללה: טיפול הורמונלי, טקסוטר בששה סבבים, והקרנות. לצערי לא מאפשרים לי ביקור אצלך משום שאני מטופל בבי"ח שיבא. אני מודאג מאד..את הטיפול האחרון בטקסוטר קבלתי ב 14.10.18, עקב בעיות בירוקרטיות עדיין לא קבעו לי תור ברדיולוגיה, אני מודאג מאד משום שעברו חודשיים מאז הטיפול האחרון..האם הזמן לא פועל לרעתי?! בתודה על תשומת הלב, אברהם סער ת.ז. 8785321

אברהם שלום, הזמן במקרה שלך לא פועל לרעתך. אתה מטופל היטב ועיתוח ההקרנות במקרה שלך איננו קריטי ואין צורך להזדרז איתו בברכה

איך מתבצעת בדיקת mri עם סליל אנדורקטלי? תחת הרדמה?טשטוש? מלווה בכאב?

זה לא תחת הרדמה. יתכן שישנם מצבים שעושים טשטוש אך לא בהכרח בברכה

בעלי לאחר tur וביופסוה קיימים שלשה מוקדים בערמונית אחת 80 אחוז ושניים 3 אחוז Psa 161 גליסון 7 מה הסיכוי לגרורות? מחכים ל pet ct ולאם. אר. אי מדוע לא מתחילים לטפל?

אם הבנתי נכון וPSA בערך של161 הסיכויים לגרורות גבוהים מאד ובעלך נדרש בראש ובראשונה לבדיקת PET Ga68 PSMA בברכה

האם יכולה להיות טעות? האם יש psa ברמה כזו בכלל?

תודה על תשובתך מיום 11 לחודש שעבר ואבקש לדעת מה לדעתך הרמה המדידה גם של PSA וגם של טסטוסטרון שילמדו לא רק המשך מעקב , אלא על צורך בבדיקות ו/או טיפולים - בן 67 עברתי כריתה רובוטית לפני 16 חודשים ובעקבותיה הומלץ על 28 הקרנות למיטת הערמונית והאגן וכן זריקה ו 28 כדורים לאחר שה PSA עלה ל 0.15 לאחר 6 חודשים מהכריתה . ומכאן שאלתי - מאז תום ההקרנות טרם עשיתי בדיקות ואודה לשמוע מה יהיו ערכי PSA וטסטוסטרון שיצדיקו PET CT 68 או בדיקה אחרת , ומה הטיפול הנוסף שבדרך כלל ניתן להוסיף למה שעשיתי תודה

ניר שלום, לשאלתך אין כלל אצבע. זה מאד תלוי בהמון גורמים. לצורך העניין, הגורם המרכזי יהיה קצב עלית הPSA. אם הוא עולה מהר ומכפיל את עצמו תוך פחות מ3 חודשים תדרש בדיקה מוקדם. אם זה מכפיל את עצמו תוך שנתיים אז יש עוד הרבה זמן לבדיקה. מקווה שאני עוזר בברכה

08/12/2018 | 22:40 | מאת: נתן

חולה בסרטן הערמונית עם גרורה באגן .מקבל טיפול הורמונלי זריקה אלי גרד כל חצי שנה ועברתי סדרה של 28 הקרנות לערמונית .בפט האחרון נראה שהגרירה הצטמצמה . Psa קטן מ0.004.בקשתו של הרופא לאישור זייטיגה נדחתה. מה היא המדיניות של אישור ומה היא התרומה של תרופה זו והאם לא כדאי להשתמש בה כקו שני ?

שלום רב, ישנן עבודות שמוכיחות שטיפול בזייטיגה במצב אותו אתה מציג מועילות ומשפרות תוחלת חיים וזמן עד חזרת מחלה. יחד עם זאת התרופה איננה בסל ולכן רשאיות הקופות לסרב מלתת אותה במצבך. שווה להמתין שבועיים עד תחילת ינואר כי יתכן שהתרופה תכנס לסל באינדיקציה זו. בברכה

08/12/2018 | 14:53 | מאת: Roby

אני עשיתי ביופסיה לערמונית קבלתי תשובה שהבדיקה תקינה ..הרופא ממליץ לי לעשות בדיקה נוספת של4k...אפשר לקבל הסבר מה זו הבדיקה הזו...ואם אתה ממליץ??תודה רבה...רובי

בדיקת 4K באה לעזור בהחלטה אם לעשות ביופסיה כשPSA מוגבר אתה כבר ביצעת ביופסיה ככה שכעת הייתי ממשיך מעקב בלבד אינני מכיר את המקרה שלך אבל אם עדיין יש חשד גדול לממאירות למרות ביופסיה תקינה, הייתי מבצע MRI מכוון לערמונית. בדיקת 4K לא מתאימה כאן בברכה

שלושה ימים אחרי הניתוח הסתבר שהתפרים נפתחו והייתה צניחה של לולאת המעיים. עברתי מיד ניתוח נוסף והלולאה הוחזרה למקומה. אחרי כאבים חזקים אושפזתי שוב והתברר שיש היצמדות של המעיים. טופלתי 3 ימים בטיפול שמרני בזונדה ועירוי. לאחר שהרגשתי טוב יותר שוחררתי. אני עדיין מרגיש תחושת אי נוחות בבטן וחוסר שליטה מסויים במתן שתן. איך אפשר לדעת שהטיפול השמרני אכן עזר. יש לי יציאות תקינות אבל הרגשה תמידית של גזים ולחץ על שלפוחית השתן. אודה מאוד לתשובה.

שלום רב, שאלה זו יש להפנות לכירורג. אני אונקולוג המתמחה בגידולי ערמונית בברכה

02/12/2018 | 18:11 | מאת: דניאל

שלום אני בן 40 לפני כשנתיים וחצי הייתי עם בחורה מזדמנת שהכרתי והיא ביצעה בי מין אוראלי לא מוגן בצורה מאוד מאוד אגרסיבית וכואבת אני עד היום לא מסוגל להסביר לעצמי כיצד נתתי לזה לקרות.בסיום האקט חשתי כאב עצום בפין ובאשכים .חשבתי שהכאב הזה יעבור אבל כל יום הוא רק התעצם לאחר מספר ימים היה לי קשה לתת שתן הרגשתימן הצרה כזו בתוך הפין האשכים היו פשוט היו נפוחים מרוב שתן.עשיתי בדיקות PCR למחלות מין תרבית ובדיקות שתן כלליות לא נמצא דבר.הייתי אצל כמה רופאים שאמרו שהכל תקין.התסמינים הללו חלפו.לאחר מכן התחילו גירויים בפין עצמו בקצה הפין כאבים באשכים בפי הטבעת ובאגן .הכאבים היו חזקים ונמשכו כחצי שנה.כמו כן עשיתי אולטראסאונד לאשכים לפין ולכיס השתן והכל היה תקין.ביקרתי אצל הרבה אורולוגים(הרבה מעבר ל2-3) שפשוט אמרו שאין לי כלום.אחרי כחצי שנה של סבל בהם אפילו לא הלכתי לעבוד כי לא הייתי יכול הלכתי לפסיכיאטר הוא נתן לי כדור בשם זיפרקסה ,הכדור הוריד את הכאבים משמעותית ואת הגירויים ותוך שבוע חזרתי לעבוד.היו עוד כאבים באשכים ,וצריבות בשתן.הלכתי לאורולוג נוסף הוא טען שאין דלקת ערמונית ונתן לי פרמיקסון לחצי שנה הכאבים באשכים נעלמו תוך מספר ימים. אחרי כמה שבועות גם הצריבות בשתן נעלמו והרגשתי בריא ושקבלתי את חיי חזרה.(במשך הזמן הפסקתי גם עם הכדורים הפסיכיאטריים) במשך שנה פלוס הרגשתי מצויין בריא נסעתי הרבה לחול ונהנתי.ביום יום אני נוהג לצרוך הרבה מאוד קפה...לפני שבוע וחצי שתיתי במשך 3-4 ימים כמויות אדירות של קפה מעבר למה שאני רגיל ואני חייב להודות מעבר לסביר ואז חזרו חלק מהתסמינים כאבים באגן כאבים באשכים כאבים בפי הטבעת.אחרי כמה ימים של סבל הורדתי את כמות הקפה משמעותית והתסמינים מתחילים להיעלם ואני מרגיש טוב יותר.אני עדיין מודאג מדוע זה חזר גם אם לתקופה קצרה?מה קרה לי?מה יש לי?יש לציין שלא קיימתי מאז אותו מקרה שום מגע מיני.... אני מצרף פה את רשימת הבדיקות שעשיתי לאחר אותו ארוע שבו הבחורה ההיא ביצעה מין אוראלי אגרסיבי... 1.בדיקות שתן כלליות ובדיקות תרבית -שבוע לאחר המקרה 3 חודשים חצי שנה ויותר משנה (קופת חולים כללית) לא נמצא כלום 2.בדיקות PCR למחלות מין בשתן כגון כלמידיה זיבה טריכומונאס אורופלזה מיקופלסמה למיניהם -(שבוע לאחר הארוע קופת חולים כללית 3 חודשים ו6 חודשים לאחר הארוע במרפאה למחלות זיהומיות של תל השומר) הכל שלילי 3.עגבת,HIV - חודש לאחר האירוע (קופת חולים כללית) 3 חודשים לאחר הארוע וחצי שנה לאחר הארוע (מרפאה למחלות זיהומיות של תל השומר)-הכל שלילי 4.צהבת B,C - 3 חודשים לאחר הארוע 6 חודשים לאחר הארוע (מרפאה למחלות זיהומיות של תל השומר) ולאחר 8 חודשים קופת חולים כללית-הכל שלילי 5.HERPES HERPES IGG TYPE 1 NEGATIVE HERPES IGG TYPE 2 NEGATIVE HERPES IGM AB(1+2) - NEGATIVE הבדיקות בוצעו אחרי 5 וחצי שבועות מהמקרה 3 חודשים מהמקרה ו7 וחצי חודשים מהמקרה .- הכל שלילי- בוצע במעבדות של בית חולים איכילוב כמו כן באולטראסאונד לא נמצא כל עדות לדלקת ולבעייה כלשהי בכיס השתן,אשכים או בפין.... אני מאוד מודאג והייתי רוצה לדעת מה הסיבה לכל הכאבים שחשתי .והאם ריבוי בשתיית קפה יכולה להביא לתסמינים כאלה של כאבי אגן ואשכים וצריבה כל כך חזקה בשתן?כמו כן התסמינים הללו דיי חלפו לאחר הורדה של מינון הקפה...אבל אני עדיין מודאג

תודה רבה על כך ששיתפת אותי ואת ציבור הנכנסים לפורום סרטן הערמונית בהתלבטויותך. יחד עם זאת נדמה לי שהתבלבלת ולא הגעת לפורום הנכון. ספציפית אני ממליץ לך ללכת להבדק אצל אורולוג מומחה בברכה

02/12/2018 | 12:20 | מאת: רוני

שלום, אני בן 60 , בדיקת דם PSA : PSA :0.57 NG/ML PSA FREE : 0.13 NG/ML מה זה אומר בבקשה ? תודה

שאתה בריא. לפחות לפי תוצאות הבדיקה הזו בברכה

04/12/2018 | 10:31 | מאת: רוני

מאד מודה לך ! איחולי בריאות לך ולכל הגולשים.

עשית ביופסיה והתשובה תקינה...מה עלי לעשות ??? הטיפ אני צריך להמשיך להיות במעקב אצל רופא

שלום רב, זו שאלה ללא פירוט. לא ברור לי מדוע עשית ביופסיה, האם אתה סימפטומטי וכיו"ב. לכן אינני יכול לעזור

שלום דוקטור, בשנת 2011 עברתי ניתוח דה וינצ׳י עקב סרטן הערמונית. במשך שנים רמת הpsa הייתה 0.16. ובדיקת pet ct הייתה תקינה. בחצי השנה האחרונה עלתה רמת הpsa בהדרגה ל- 0.25. לפני שבועיים נבדקתי שוב ורמת הpsa הייתה 0.21. האם זה נורמלי? האם עליי לגשת לבדיקת pet ct ? אני סובל מגאוט. האם יש לזה השפעה על רמת הpsa? האם סרטן הערמונית יכול לחזור אחרי שמונה שנים ואם כן, מה הטיפול? תודה.

שלום רב, בהחלט יתכן שמדובר בחזרה מאוחרת של הממאירות. ההחלטה הטיפולית צריכה קצת להיות קשורה לגיל. בהנחה שאתה צעיר מ70, הייתי שוקל הקרנות למיטת הערמונית. בברכה

26/11/2018 | 12:26 | מאת: נתן

עברתי הקרנות לערמונית ולאגן לפני 8 חודשים אני עדיין חש מדי פעם צריבה במתן השתן וצורך להשתין בתחרות גבהה ובכמויות קטנו . האם זה עדיין תופעות לואי של הההקרנות ?

בהחלט יתכן שכן. הייתי מנסה לקחת משהו להקלת הסימפטומים כגון טוביאז או בטמיגה או ספאזמקס, ובשילוב עם קסטראל או אומניק בברכה

25/11/2018 | 22:46 | מאת: מיכאל

שלום. מבקש לדעת באיזה בית חולים נוסף פרט להדסה עין כרם יש את השיטה הרובוטית המבצעת ביופסיה לערמונית בצמידות לMRI. בהדסה עין כרם זה מבוצע ע"י דר איחן גיאלצינסקי. תודה

ככל הידוע לי זה מתבצע בשיבא על ידי פרופ גיל רביב ואני מניח שזה גם מתבצע בבתי חולים אחרים במרכז בברכה

25/11/2018 | 21:02 | מאת: יעל

שלום וברכה בעלי בן 67 עם הסטוריה של המוטוריה כשנתיים שלא טיפל בה לפני כ7 חדשים נוצרה אצירת שתן ומאז עם קטטר לאחר tur וביופסיה הודם סרטן ערמונית בשלשה מוקדים האחד 80 אחוז ושניים 3 אחוז הרופא ביקש בדיקת pet ci ti ובדיקת mri כדי לדעת אם יש גרורות בדיקת ה psr הינה 161 יש לציין שבציסטןקופיה התגלה גידול פפילרי בכיס השתן אשר בביופסיה לא הדגים ממאירות מה הסיכוי שיש גרורות לאור הנתונים שנתתי?

שלום רב, בהנחה שהתכוונת שרמת הPSA הינה 161, הסיכויים לגרורות גבוהים מאד הוא חייב לבצע PET Ga68 PSMA ולהגיע לאונקולוג המתמחה בתחום האורולוגי בהקדם האפשרי בברכה

04/12/2018 | 15:56 | מאת: יעל

סליחה על הנידנוד אך האים יכולה להיות אפשרות לכזו רמה של psa או שהכוונה היא ל רמה של 16.1

כבר שבוע אחרי הביופסיה בערמונית .בזמן התלת השתן יורד לי דם די טרי.האים זה טיבעי ומתי זה יפסק.

זה יכול לקרות אבל בכל זאת הייתי פונה לביקורת אצל אורולוג בברכה

17/11/2018 | 07:21 | מאת: חדידה רוברט

טרם הפעולה השלים wriערמונית 3T זיהוי מוקד 3PIRADS בPZבצד ימין בניית מודל תלת מימדי במערכת BIOJET השלים ביופסיה ערמונית ..טרנספרינאלית מוכוונתן wri מערכת BIOJET נלקחו 4 ביופסיות מאזור חשודמ PZ ימני...ועוד 12 ביופסיות TEMPLATE מלא 12 ביופסיות..מבקש לאור מה נכתב ...מה הסיכוי שיש לי סרטן הערמונית תודה מראש

סיכוי בינוני

17/11/2018 | 07:09 | מאת: פיופסיה לסרטן הערמונית

ב14.11.18.עברתי ביופסיה של ה ערמונית ..בסכום הביופסה נכתב ..השלים wri ערמונית3T זיהוי מוקד 3PIRADS בPZ בצד ימין..בניית מודל תלת מימדיי במערכת BIOJET.....השלים כעת ביופסיה...נלקחו4ביופסיות מאזור חשודמPZ ימני...וביופסות נוספותTEMPLATE ל12 ביופסיות נוספות. ..

שלום רב, בקלות מתואר מה ראו בMRI ואיך לקחו ביופסיה. מה שבאמת חשוב כעת זו התשובה הפתולוגית בברכה

13/11/2018 | 18:42 | מאת: ארנולד

במאי 2017 עברתי כריתה רדיקאלית של הערמונית (לפני הניתוח גליסון 3+3 ו PSA 14.31 ולאחר הניתוח נמצא 3+4 להלן תוצאות PSA לאחר הניתוח: יוני 2017 = 0.03 אוקטובר 2017 = 0.1 ינואר 2018 = 0.1 פברואר 2018 = 0.12 אפריל 2018 = 0.13 אוגוסט 2018 = 0.17 נובמבר 2018 = 0.24 אודה על המלצתך מה עלי לעשות, תודה רבה

שלום רב, יש לשקול הקרנות למיטת הערמונית. במיוחד אם אינך סובל מדליפת שתן. אם אתה כן סובל מדליפה אז צריך לשוחח ולחשוב עם האונקולוג שלך בברכה

13/11/2018 | 13:40 | מאת: אריאלה

Left brest 2 0clock trucut biopsy infitrating carcinoma receptor studies pending

אמנם זה לא הפורום אבל כנראה שישנה אבחנה של תאים סרטניים בגוש בשד ממנו הוצאה הביופסיה. כעת צריך לקבל תשובה איזה סוג מחלה קרי האם יש ביטוי של קולטנים לאסטרוגן, פרוגסטרון וHER2 מקווה שעזרתי ובהצלחה בהמשך

בן 63.5 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן לא נוטל תרופות שומנים בדם גבוליים.לפני 8 שנים עברתי ניתוח רדיקאלי להסרת הערמונית בגלל סרטן ממוקד פסא לפני הניתוח 5.8 . גליסון 3+4 7 קיבלתי גם הקרנות בגלל כישלון ביוכמי ומאז ברוך השם פסא0.004 רציתי לברר לגבי אחוזי ההצלחה והישרדות מהמחלה. ולאן יכולה לשלוח גרורות .

עם הPSA ירד לרמה בלתי מדידה אז קיים סיכוי גבוה שהמחלה לא תשוב של יותר מ50% אם המחלה תחזור להערכתי עדיין תהנה משנים רבות של PSA שעולה באיטיות ללא מחלה נראית לעין. ככה שבסה"כ מצבך מעולה כיום מבחינת סרטן הערמונית בברכה

01/11/2018 | 13:00 | מאת: יחיא

בן 63.5 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן לא נוטל תרופות שומנים בדם גבוליים.לפני 8 שנים עברתי ניתוח רדיקאלי להסרת הערמונית בגלל סרטן ממוקד פסא לפני הניתוח 5.8 . גליסון 3+47 קיבלתי גם הקרנות בגלל כישלון ביוכמי ומאז ברוך השם פסא0.004 הבעיה שנשארה הפרעה בתפקוד המיני חולשה וחוסר זקיפה חזקה לוקח לפי הצורך ויאגרה 100מ"ג מצוין השאלה אם יש תחליף לכדורים משחות או ספריי למיניהם לא אוהב לקחת תרופות בגלל תופעות הלואי. האם גלי קור עוזרים במקרים אלה. תודה ד"ר נכבד

האמת היא שאם ויאגרה עוזרת הייתי נשאר עליה. תמיד ניתן לשקול לעבור לסיאליס שזה כדור הפועל לאורך זמן. שאר האלטרנטיבות הרבה פחות יעילות וגם פחות נעימות לדעתי. בברכה

27/10/2018 | 19:12 | מאת: Rob

בבדיקתMri התגלתה שבבסיס בצד ימין דרגה 3 מה זה אומר?

בהנחה שאתה מדבר על PIRADS=3 אז מדובר בממצא עם רמת חשד לממאירות ברמה נמוכה בינונית. בברכה

23/10/2018 | 20:40 | מאת: ניר

תודה על הזמן והנכונות שאתה משקיע במענה לתשובות בפורום. אבקש לשמוע מה היתרון של בדיקת psa בחלוף 15 חודשים מאז ניתוח הכריתה ושלושה חודשים מתום 28 הקרנות למיטת הערמונית והאגן וכן טיפול הורמונלי שכלל 28 כדורים וזריקה - האם תוצאות הבדיקה כעת לא מושפעות עדיין מהטיפולים ואולי כדאי להמתין לחלוף חצי שנה ? מה למעשה תלמד היום חס וחלילה עליה ב psa ?למען האמת שאלתי ותיקוותי לדחייה נוספת, נובעת מהחשש להיחשף שוב לספקות ולפחד מהתוצאות

אתה שואל שאלה מצוינת ואני לגמרי מבין את החשש שלך. יחד עם זאת, במידה וישנה הצדקה רפואית לבדיקות כאלו ואחרות אז כמובן שאנו נדרשים להמליץ עליהם ללא קשר לחששות והמטופל מחליט אם לציית להוראת הרופא או לא.. לענייננו, אני בד"כ ממליץ במצב אותו אתה מתאר בדיקות דם לספירה כימיה PSA וטסטוסטרון אחת ל3 חודשים. למרות שהתוצאות צפויות שבהם PSA וטסטוסטרון יהיו ברמה אפסית עד בלתי מדידה, עדיין יש לפעמים יוצאים מהכלל (באחוזים מאד נמוכים) ואז יש יתרון בזיהוי מוקדם של התפתחות מחלה עמידה. בברכה

14/10/2018 | 21:51 | מאת: חיים

ב-2016 עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית. ה - psh היה 0.05 במאי 2018 עלה ל -0.23 ב-7/18 היה 0.18 ב- 10/18 עלה 0.38 כבוד הרופא מה לדעתך עלי לעשות?

שלום רב, לדעתי יש מקום לשקול הקרנות למיטת הערמונית. אפשרות נוספת זה לבצע PET Ga68 PSMA ולאחר מכן הקרנות פוקליות במידה שתהיה קליטה פתולוגית פוקלית של הממאירות בברכה

עברתי ניתוח רובוטי רדיקלי לפני חודשיים תוצאות ה PSA פחות מ 0.05 שאלה: האם חייבים הקרנות כי טיפול מונע להתקדמות המחלה? לפני הניתוח גליסון 7= 3+4 PSA לפני ניתוח 3.8 התשובה הפטולוגית לאחר הניתוח ללא מעורבות בלוטות , אך בשוליים: ( INVOLED BY INVASIVE CARCINIMA UNIFOCALׂ ) gleason pattern at positive margin - PATTERN 3 MRI -לפני ניתוח - פריצה קלה עם מעורבות של הבאנדל הנויווסקולרי. ב PET PSMA -ללא גרורות. תודה רבה

שלום רב, לפי דעתי לאור הנתונים אין צורך בהקרנות הקרנות יהיו מומלצות רק אם תתחיל עליה הדרגתית של PSA בברכה

13/10/2018 | 10:07 | מאת: שלמה

שלום רב. הבנו שלא נהוג לבצע בדיקת PSAבמהלך טיפולים ראשוניים בכימותרפיה. האם זה נכון ומדוע? תודה שלמה

שלום רב, אין הנחיות ברורות. לדעתי באופן כללי יש מקום לבדיקות PSA במרווחים סבירים כל 2-3 טיפולים כימותרפים. יחד עם זאת זה לא חובה. בברכה

30/09/2018 | 10:00 | מאת: דני

שלום רב. עשיתי MRI ויש חשד לשאת PIRADS5 וחשד לפריצת הקפסולה ומעורבות NVB בנוסף PSA 8.3. מה המשמעות של פריצת הקפסולה ומה זה מעורבות NVB. איך אתה מעריך את מצבי? תודה רבה

מעורבות הNVB זה אומר שיש מעורבות של העצבוב האחראי לזקפה לפחות בצד אחד של הערמונית. באופן כללי המב שלך כרגע הינו שהממאירות בערמונית כנראה די מפושטת. יחד עם זאת חסרה תמונה מלאה שיכולה להתקבל רק לאחר בצוע ביופסיה ובדיקת PET Ga68 PSMA ביופסיה תתן תשובה פתולוגית ואת דרגת המחלה. הPET יתן תשובה לשאלה אם המחלה מקומית או שכבר התפשטה לאברים קרובים או מרוחקים. רק לאחר מכן יהיה מקום לקבל החלטה טיפולית מלאה בברכה

03/10/2018 | 15:44 | מאת: דני

תודה על התשובה. אני מתנצל אבל לא הוספתי שעשיתי בדיקת MRI טסלה 3 ובסיכום גם רשום בהמשך למה שכתבתי ששלפוחיות הזרע נמצאו עם אות תקין. ללא עדות ללימפודנוטופיה באגן וכיס השתן נצפה במילוי חלקי ללא ממצא חשוד ודאי. לא הודגם ממצא גרמי חשוד. האם נתונים אלו יכולים להעיד על מצב התפשטות המחלה? תודה

28/09/2018 | 17:42 | מאת: davidshlomo

אבי היקר בן 76 אובחן במרץ האחרון לטחר ניתוח TURP בדרגה 4+3 קיבל טיפול הורמונאלי חודש בכדורים וזריקה בתחילת אפריל. ובשמן קנאביס SBD ה PSA לפני הניתוח היה 5.3 ירד בהדרגה עד 0.13 לפני כחודש ברצוני לקבל חוות דעת נוספת לפני שהוא מתחיל 28 טיפולי הקרנה בעוד שבוע וחצי ואני חושש שמה הטיפולים יזיקו לו כי גם ככה הוא חלש..: 1. האם גם אם רמת הPSA ירדה קרוב לנורמל עדיין מומלץ לתת הקרנות ? 2. אם ובבדיקה נוספת שאבא יבצע לפני יתגלה שהכל נעלם אז למה הקרנות ? 3. האם הטיפולים הרפואיים שהזכרתי לא אמורים להספיק בשבילו כשה PSA בשיפור ניכר ? אשמח לתגובתך תודה מראש יפרח דוד (האב שלמה)

ברמת הסטנדרט הוא חייב לעבור הקרנות. ירידת הPSA צפויה על גבי הטיפול ההורמונאלי אך אין כאן ריפוי. הקרנות נותנות את הסיכוי לריפוי מלא ולכן הן חיוניות יחד עם זאת תמיד צריך להעריך את מצבו הכללי של המטופל, את תוחלת חייו הצפויה ולפי זה לקבל החלטה סופית בברכה

15/09/2018 | 17:58 | מאת: Psa גבוה

אני חבר במכבי גר באילת (54) האם ניתן לקבוע אתך פגישה? אני לפני ביופסיה וקצת חושש מהבדיקה בברכה

אתה יכול להכניס את השם שלי בגוגל ולמצוא כיצד ליצור קשר לפגישה

15/09/2018 | 17:53 | מאת: צמח

Psa שירד ל 12.7 הופניתי לביופסיה ע״י אורולוג האם אפשר להמתין לבדיקה נוספת ולראות אם ה psa ממשיך לרדת..?

לדעתי כדאי לעשות משהו.. לא נראה לי שיהיה מנוס מביופסיה אלא אם כן אתה ידוע בתור אחד שסובל מזיהומים חוזרים מוכחים

03/10/2018 | 18:33 | מאת: ביופסיה חכמה

האם להתעקש על ביופסיה חכמה מונחת mri?

15/09/2018 | 17:47 | מאת: לפני ביופסיה

ה psa ירד במשך חודשיים ועומד כרגע על 12.7, הופניתי לביופסיה באסותא. האם אני צריך או שאפשר להמתין לבדיקת דם נוספת? ומה הסיכון בביופסיה , תופעות לוואי... האם טיפול בסרטן הערמונית פוגע בחיי המין?

בד"כ כשיש PSA ברמה של 12 אז כדאי לעשות ביופסיה אלא אם כן כבר בוצעו בעבר וזה היה שלילי. סיכון בפרוצדורה בד"כ קשור לאפשרות לזהום ואי נוחות זמנית. טיפול בסרטן הערמונית יכול לפגוע בחיי המין עקב טיפול הורמונאלי מסרס אם נדרשים אליו אך גם ניתוח לבד או הקרנות לבד יכולות לפגוע באחוזים מסויימים בברכה

שלום. אמר לי אורולוג שאי אפשר לעשות ניתוח אחרי הקרנות לכן הוא ממליץ על ניתוח. האם צדק ולמה זה. האם מדד גליסון הוא קבוע או יכול להשתנות עם הזמן למעלה או למטה. תודה.

שלום רב, זה נכון שרצוי מאד לא לנתח לאחר הקרנות ולעיתים זה שיקול לבחור בניתוח. יחד עם זאת, הדיון יותר מורכב ומעמיק ואני ממליץ לך לראות אונקולוג המומחה בתחום שיפרוס בפניך את קשת השיקולים ממקום לא מוטה. מדד גליסון יכול להשתנות. אם זה קורה אז בד"כ נצפית עליה אבל.. אצל רוב המטופלים במעקב עם גליסון 6 לא רואים עליה.

12/09/2018 | 21:15 | מאת: פיני

שלום ד״ר. אני לאחר כשנתיים של ניתוח רובוטי של סרטן ערמונית גליסון 6(3:3) ללא פריצה. במשך הזמן בצעתי מספר בדיקות psa. להלן התוצאות: 9/7/17-0.04 9/11/17-0.04 23/3/18 קטן מ 0.03. 6/9/18-0.05. השאלה שלי האם מתוצאה האחרונה מ6/9/18. מסמנת עליה????? או שאני יכו להיות רגוע . מצבי הכללי טוב מתאמן בחדר כושר ורוכב אופניים. בן 57. תודה על התשובה ושנה טובה.

שלום רב, אתה יכול להשאר לגמרי רגוע. האמת היא שכדי קצת יותר להבין היה שווה לשוחח עם אונקולוגי מנוסה המבין היטב את התחום. תמשיך לחיות ולהנות

03/10/2018 | 18:37 | מאת: פיני

תודה ד״ר יקר.

11/09/2018 | 18:39 | מאת: אברהם

גיל 74 PSA 3.4 לאחר שנה דואדרט נוקשות נתגלתה לאחרונה בבדיקת ערמונית בצד ימין PET-CT למטרה אחרת מראה גם סימני קליטה בדיקת שתן סלקט מראה 57% לגידול סרטני 29% מעל גליסון 7 MRP (תקציר) ערמונית 45סמק נמגע באפקס האונה הימניתברובו ב=PZ חלקו TZ מראה מאפיינים לחשד גבוה לממאירות PIRADS 5 חשד לפריצת קופסית 2.3*2 ס,מ נגע ב=PZ אונה שמאלית בגובה האפקס כנ"ל אולם ללא פריצת קופסית אין לימפאדימפתיה באגן השאלות?? האם אני צריך "לבזבז" זמן על ביופסיות או מייד לטפל?? לאור התיאור מה בד"כ דרך הטיפול

ביופסיה חובה!!

03/09/2018 | 15:05 | מאת: איתן

שלום, לשאלתי מה 1/7/2018 לגבי רזולוציית הגילוי של Ga PSMA 68 SCAN ענית לי שהוא יכול לזהות מחלה (תאים סרטניים) של 2 מ"מ. כדי להחליט מתי לבצע את ה PET PSMA שאלתי, מאיזה ערך של ה PSA ניתן לגלות מוקדים סרטניים בעזרתו? תודה

זה מאד משתנה בין מטופל למטופל ומאד תלוי באופי המחלה הראשונית, קצב עלית הPSA וכיו"ב בברכה

25/08/2018 | 10:30 | מאת: יעקב

לפני 8 חודשים ניתוח TURP לאחר אצירת שתן ,בפתולוגיה סרטן בערמונית דרגה 7 גליסון 39 הקרנות שסיימתי ב1 ליוני ,3 זריקות זולדקס מתוך 6 לפני כמה ימים סימנים של דם בשתן אני לוקח אליקוייס לדילול דם האם ישנה אפשרות שהדימום בגלל ההקרנות שהתסיימו לפני חודשיים וחצי והאם אני צריך לפנות לאורולוג לבדיקה

התשובה לשתי השאלות היא כן. יתכן שמקור הדימום מההקרנות ובהחלט יש מקום לפנות לאורולוג שיבדוק אותך. בברכה

24/08/2018 | 17:37 | מאת: לל

בן 48 כריתה רדיקלית בדה וינצ'י 01/2018 פתולוגיה אדנוקרצינומה. תוצאות PSA מרץ 2018 0.02 מאי 2018 0.04 אוגוסט 2018 0.11 תוצאות MRI חוזר - תקין קיבל הפנייה ל פט סיטי. האם בדיקה זו יעילה ? לא עדיף PET PSMA? האם יש להתחיל הקרנות מיד ? תודה רבה

שלום רב, שאלות טובות. 1. בהחלט עדיף PET Ga68 PSMA על PET CT רגיל. יחד עם זאת יש לי תחושה שזו הייתה כוונתו של האונקולוג. אם לא אז כדאי לתקן. 2. לפי דעתי יש להתחיל הקרנות לאחר בדיקת הPET. המגבלה היחידה שיכולה לצוץ זה אם אתה עדיין דולף מאז הניתוח. אבל אם אתה לא דולף ויש לך זקפה אז הדבר הנכון ביותר אלו הקרנות למיטת הערמונית ולכל אזור נוסף אם "ידלק" על ידי הPET בברכה

22/08/2018 | 18:23 | מאת: אילן

בעקבות PSA גבוה 7.5 שלא ירד בוצע לי MRI תשובת המבצע שהכל תקין , הרופא המפנה מבחין ב 2 נגעים שברצונו לבצע ביופסיה טראנפריאלית מה מתבצע בתהליך? איך הוא מתבצע כיון שהבנתי שלא דרך פי הטבעת? ואיזה השלכות יש לכך ? סיכום הבדיקה היה PI-RADS2 וכלל שלילה של כל מיני אפשרויות , פרט לעובדה שהערונית מוגדלת

שלום רב, גם שאלה זו הינה שאלה שצריכה להשאל מול אורולוג מומחה ולא אונקולוג ניתן לפנות לפורום אורולוגיה אונקולוגית בברכה