הישנות מקומיתמה עושים??

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

15/03/2018 | 14:45 | מאת: שושנקה

אחר כריתה רדיקאלית של הערמונית ב2013 , טיפול קרינה וטיפול הורמונאלי גליקסון 9 , עכשיו פיסאי 0.4 בדיקת PSMA הראתה קליטת יתר פוקלית במוקד קטן של צפיפות רקמה רכה במיטת אפקס הערמונית בין הרקטום לשלפוחית השתן....מה עושים?? האם יש מרכז בארץ מרכז מתמחה בהקרנות חוזרות??

שלום רב, אין התמחות כזו בהקרנות חוזרות. צריך לשקול טיפול ממוקד אחר כמו HIFU אבל אני לא בטוח שאתה מתאים. האם אתה על טיפול הורמונאלי כעת? מה רמת הטסטוסטרון שלך כעת? תמיד אפשר לשקול טיפול תרופתי סיסטמי אבל לא הייתי ממהר. בברכה

15/03/2018 | 23:38 | מאת: שושנקה

סיימתי טיפול הורמונאלי לפני שנה וחצי ....הטיפול ההורמונאלי נמשך 33 חודשים הפיסאי ירד במהלכו ל0.004 וטיפס בחודשים האחרונים עד ל0.4 ....הטטוסטרון לפני כחודש 1.5 גליקסון גבוה מאד 9 ....HIFU עשוי להתאים?? האם יש טיפול חדש שמותאם במיוחד לנשאי BRCA2??

ישנו טיפול מיוחד בנשאים עם תרופה ביולוגית הנקראת לינפרזה (אולפאריב) יחד עם זאת אין כרגע מקום לטיפול זה. הייתי שוקל בשלב זה לחדש זריקות בלבד ולראות מה קורה לPSA בברכה

16/03/2018 | 10:03 | מאת: שושנקה

תודה רבה רבה

מנהל פורום סרטן הערמונית