היש יתרון ל psma לאחר כריתה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

23/02/2018 | 08:01 | מאת: ניר

שלום דר בהמשך לתשובתך מיום 28.1.18 - בבדיקה חצי שנה לאחר כריתה עומד היום psa על 0.1 והגלסון בפתולוגיה לאחר כריתה היה 9 ואבקש לשמוע דעתך היש צורך / יתרון לבצע בדיקת pet ct עם 68 psma נוספת בטרם יוחלט על המשך טיפול (בבדיקה ראשונה כזו חודש לפני כריתה ,הודגמה קליטה פתולוגית באונה ימנית ושמאלית של הערמונית באזור פריפרי ללא קליטה באזורים אחרים) מה מידת הדחיפות של ביצוע הקרנות - האם רק לעקוב ולהמתין לעוד בדיקת psa או שהזמן פועל לרעתי האם המשך דליפת שתן מתונה חצי שנה לאחר כריתה היא תופעה נפוצה והאם מעכבת את ההקרנות בתודה רבה

האם הPSA ירד לרמה בלתי מדידה לאחר הניתוח ורק כעת החל לעלות? בכל מקרה במצב אותו אתה מתאר נראה לי שיש מקום להתחיל הקרנות למיטת הערמונית ולהוסיף טיפול הורמונאלי מסרס לחצי שנה לפחות בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית