אפשרות SBRT באיזור שהוקרן?

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

14/04/2018 | 15:09 | מאת: שושנקה

בן 65 ,כריתה רדיקאלית של הערמונית ב2013 ,פי סי אי 3.8 אחרי הניתוח, 31 טיפול קרינה ב2014 וטיפול הורמונאלי כמעט 3 שנים עד יולי 2016 ,גליקסון 9 , בעקבות עליית פיסאי 0.4 עשינו בדיקת PSMA שהראתה קליטת יתר פוקלית במוקד קטן של צפיפות רקמה רכה במיטת אפקס הערמונית בין הרקטום לשלפוחית השתן....עכשיו באפריל פיסיאי 0.49 טטוסטורון 2.5 . האם אפשר לעשות SBRT הקרנה ממוקדת באיזור שכבר שהוקרן?? לחילופין חשבנו על HIPU?? האם יש מספיק נסיון בארץ?? בבית חולים בצפת יש טיפול חדשני הקפאת גרורות?? רוצים לנסות למגר את הגרורה ללא טיפול הורמונאלי האם אפשרי????במידה ואין נסיון מספיק בארץ איזה מרכז בחול יכול לעזור לנו??

שלום רב, אני יכול להציע כאן רק את נסיוני עם מצבים דומים בעבר. עד היום עוד לא ראיתי מישהו שהרוויח משהו מגישה טיפולית פוקאלית כטיפול באזור שהוקרן במיטת הערמונית. אני ראיתי בעיקר נזקים ופגיעה קשה באיכות החיים. לכן אני לא ממליץ עד שאראה נתונים אחרים חג שמח

18/04/2018 | 18:15 | מאת: שושנקה

יש אפשרות הייפוHIFU?? אומרים שחיבים לעבור דרך המעי ועלול להיות נזקים ברירית?? מה האפשרות לטיפול שאינו חזרה לטיפול הורמונאלי?? זאת הישנות מקומית ואנחנו מחפשים דרך למגר את הגרורה?? יש פתרונות חדשניים בחו"ל?? איפה??

מנהל פורום סרטן הערמונית