פורום סרטן הערמונית

רוב הגברים מגיל 50 ומעלה סובלים מהפרעות חסימתיות במתן השתן עקב הגדלה שפירה של הערמונית (BPH) או עקב סרטן הערמונית (CAP). לצערנו הרב, הגיל יורד כיום וכבר החל מגיל 45 אנו נתקלים בשתי המחלות הללו. אבל יש הבדל עצום ביניהם, היות שההגדלה השפירה של הערמונית היא תופעה פיזיולגית, בזמן שסרטן הערמונית הנה מחלה ממאירה שיכולה לשלוח גרורות לאיברים אחרים ולגרום למוות. בישראל מתים מדי שנה כ-700-800 איש עקב סרטן הערמונית. חשוב מאד למנוע את המחלה בעיקר על-ידי תזונה נכונה, לגלותה בגיל מוקדם ככל האפשר ובשלבים הראשונים של המחלה. הגילוי המוקדם יכול להציל נפשות. סרטן הערמונית מאד שכיח. זו המחלה הממארת הראשונה בשכיחותה אצל גברים והסיבה השניה לתמותה בקרב גברים. בעולם המערבי 1 מתוך 11 גברים יחלה במחלה. הגילוי נעשה לרוב עקב עליה בערכים של בדיקת דם PSA או עקב גוש קשה בערמונית בבדיקה רקטלית. האבחון נעשה על-ידי ביופסיה תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי ולרוב עדיף שהחולים יעברו בירור נוסף שכולל CT בטן ומיפוי עצמות. לאחר גילוי המחלה קיימות אפשרויות רבות לטיפול וזה גורם לבלבול רב אצל החולה שזה עתה התגלתה אצלו המחלה. ניתן לעזור לחולים אלו על-ידי הכוונה טובה. למעבר לפורום לחצו כאן.
2151 הודעות
1987 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן הערמונית

29/10/2019 | 13:40 | מאת: אריה

שלום סיימתי תהליך הקרנות לערמונית גליסון 8 + טיפול הורמונלי לחצי שנה אני צריך לעשות חודשיים מסיום הטיפול בדיקת PSA ובדיקת טסטוטרון. איזו תוצאה עלי לקבל, כדי להצביע על הצלחת הטיפול?

שלום רב, בעיקרון עם הטסטוסטרון בלתי מדיד אז גם הPSA רצוי שיהיה ברמה בלתי מדידה. אם רואים עליית טסטוסטרון והמטופל לא עבר כריתה רדיקלית של הערמונית אז יש מצב שגם הPSA יעלה וזה בסדר אבל חייבים מעקב אונקולוגי מסודר בברכה

27/10/2019 | 16:16 | מאת: רון

שלום רב, עברתי ניתוח לפרוסקופי, להסרת אפנדציט בעקבות דלקת חריפה, כמו כן אובחן קוליטיס ב CT. אני שבועיים אחרי הניתוח ועדיין ישנם כאבים בזמן מתן השתן. כמו כן הין היו טיפות דם במתן השתן היום שזה אחרי שבועיים. האם זה תופעה רגילה אחרי ניתוח כזה איזה צעדים עלי לנקוט?

שלום רב, יש לפנות בשאלה זו לכירורג בברכה

27/10/2019 | 14:09 | מאת: רון

שלום רב פרופ רענן. בעקבות psa שהגיע ל-8.5 נכון לעכשיו.בדיקה רקטלית ערמונית לא חשודה.צילום mri באונה הימנית נראה קשרית בעל אות נמוך בקוטר 0.5ס'מ בעל גבול לא חד עם רסטריקציה בינונית ב dwi האדרה מוקדמת לאחר הזרקת גדוליניום.pirads 3.הקופסית שמורה.אין לימפאדינופתיה אגנית.שלפוחית הזרע בגדר הנורמה.מבצע ביופסיה פיוזן בעוד כחודש. שואל אם מומלץ או צריך לבצע גם pet psma. בן 67. תודה רבה

שלום רב, לפי התשובה הפתולוגית יקבע הצורך בבדיקה. גליסון 6 ייתר את הפט. גליסון 8-10 יחייב בדיקה. גליסון 7.. תלוי

26/10/2019 | 22:05 | מאת: שירה

שלום רב, אבא שלי מטופל באקסטנדי כבר בערך שנה, מאז שהתחיל את הטיפול יש לו חולשה ברגלים, והוא ממש מתקשה בהליכה. בנוסף הוא מאוד חלש, מצד שני הpsa ירד מאוד. רציתי לשאול האם יש תחליף לאקסטנדי? אולי תרופה ביולוגית אחרת עם פחות תופעות לוואי?

שלום רב, יש תחליף לקססנדי אבל אני לא הייתי מחליף. מה שכן, הייתי מוריד מינון לפרק זמן. הייתי עובר ל3 כדורים ואם אין שיפור אז אפילו 2 כדורים. בברכה

תודה רבה על התשובה המהירה.

24/10/2019 | 02:17 | מאת: רפי ש.

PSA עלה בשנה מ-3.4 ל-7.1 נשלחתי ל-MRI T3. תוצאה-ללא ממצא מוקדי חשוד. הומלץ- 4K SCORE. האם רצוי גם PET PSMA ? ו/או ביופסיה ? אני בעל כליה אחת,השניה נכרתה לפני 26 שנה בשל ממצא חשוד. האם בדיקת ה-PET עלולה להזיק לכליה?

מה זה PSA גבוה? בכל מקרה אין בעיה עם בדיקת PET PSMA וכליה אחת בברכה

22/10/2019 | 22:22 | מאת: אלה

עקב עליה בpsa עד 4.76 .בוצע mri בלותת ערמונית שגילהpirads 2 .בדיקה חוזרת שלpsa בעוד 4 חודשים 4.35 free o.25 .רופא המליץ על ביצוע 4k scor הבדיקה לא בסל.מה אתה ממליץ בן 59

בהנחה שהאורולוג לא מישש כלום, יש מקום לשקול את הבדיקה כי מאששת או מורידה את האפשרות לביצוע ביופסיה בשלב זה. יחד עם זאת זו לא תהיה טעות להמשיך מעקב עוד פרק זמן ולראות מה קורה עם הPSA שלך בברכה

22/10/2019 | 18:40 | מאת: אילן

אילו גורמים משפעים על בדיקת psa בנוסף לקיום יחסי מין לפני הבדיקה? תודה

יש האומרים שנסיעה ממושכת על אופניים יכולה להשפיע. כמו כן זיהום בדרכי השתן, דלקת בערמונית וכיו"ב

21/10/2019 | 19:52 | מאת: אבי

שנה לאחר ניתוח הסרת ערמונית. האם זה מסוכן לקיים יחסי מין אנאליים? האם החדירה מסוכנת לניתוח? הנחדק עבר את הניתוח

לא מסוכן

21/10/2019 | 17:13 | מאת: אורי

בן 44, סובל כמה שנים מהחמרה משמעותית בהפרעה בהטלת שתן: זרם חלש, חוסר התרוקנות, הליכה מרובה לשירותים, קושי בהתחלת מתן שתן וכד'. אולטרסאונד: ערמונית 50-65 סמ"ק, שארית שתן 50-100 מ"ל במספר בדיקות. PSA תקין. לא הצלחתי לבצע אורודינמיקה בגלל כאבים בהכנסת הקתטר. ציסטוסקופיה בהרדמה: שופכה ושלפוחית תקינות, צוואר גבוה חוסם. בהמלצת אורולוג לפני שנה ניסיתי XATRAL 10 למשך חודש – ללא שיפור כלל במתן שתן. בהמלצת אורולוג אחר ניסיתי פרומניקס 0.4 בבוקר למשך כ-8 חודשים – הטבה חלקית. בהמלצת אותו אורולוג התחלתי לקחת היטרין 10 מ"ג לפני השינה לפני שבועיים (לא בהדרגה) – אמנם חל שיפור בזרם השתן, אבל אני חווה תופעות לוואי לא פשוטות: חולשה ועייפות קשה, קושי במעבר מישיבה לעמידה, גודש באף באמצע הלילה. בנוסף, מאז שהתחלתי ליטול היטרין אני מתעורר כל לילה לתת שתן ללא יוצא מן הכלל (תופעה שלא קרתה כשנטלתי פרומניקס, אלא רק לעיתים רחוקות). קשה לי מאוד להירדם לאחר מכן ולכן אני חווה פגיעה קשה באיכות החיים (מתקשה לתפקד בעבודה ובאימוני ספורט). שאלותיי אליך: 1) כמה זמן לוקח לגוף להסתגל להיטרין? האם יתכן שתופעות הלוואי שאני חווה כרגע תעבורנה לאחר תקופה נוספת של נטילת הכדור? 2) האם יש תרופות אחרות שעשויות לעזור לי? הוסבר לי שאבודרט למשל לא מומלץ בגלל הסיכון לשפיכה אחורית (אני רווק עדיין ומעוניין להביא ילדים). 3) האם יש טיפולים התערבותיים מומלצים לטיפול ב-BPH עם סיכויי הצלחה גבוהים, שאינם כרוכים בסיכון משמעותי ליכולת להביא ילדים?TURP ו-TUIP למשל לא באים בחשבון מבחינתי. איכות החיים שלי בלתי נסבלת לאדם בגילי ואני מעוניין לפתור את ההפרעות בהטלת שתן בצורה מלאה בהקדם (גם באופן פרטי). תודה רבה מראש על העזרה!

שלום רב, אתה לא נמצא בפורום הנכון. לשמחתך אין לך אבחנה של סרטן. יש לפנות עם שאלות אלו לאורולוג מומחה. נדמה לי שגם יש פורום ספציפי בעניין

19/10/2019 | 13:16 | מאת: אורי

בבדיקת אורולוג נמוש גוש בערמונית. ב - MRI נצפו 2 מוקדים עם PIRAD 4 ואחרים בדרגה 3. בביופסיית פיוז'ן אותרו שתי דגימות עם גליסון 7 ונוספות עם גליסון 6. ב- PET CT PSMA לא הודגם גידול באופן ברור, אלא רק רמז לאזור אחד בפריפריה עם קליטה מעט מוגברת ללא ביטחון ולא באופן חד משמעי. מה מומלץ לעשות?

קרוב לוודאי שאתה סובל מסרטן ערמונית מקומי בסיכון בינוני ואתה נדרש לטיפול דפניטיבי או על ידי ניתוח כריתה רדיקלית של הערמונית או הקרנות לערמונית בכבוד רב

17/10/2019 | 14:45 | מאת: אריה

מה ההבדל בין PSA לא מדיד לPSA מדיד

PSA בלתי מדיד זו רמת PSA שהינה מתחת לסף התחתון של מכשיר המדידה בו משתמשת המעבדה, קרי רמות נמוכות מאד בדם הקרובות לאפס בדף הבדיקות זה מופיע כקטן ממספר מסויים, למשל PSA<0.04 PSA מדיד זה כל ערך שנמדד על ידי המכשיר

17/10/2019 | 12:56 | מאת: NOT_FOUND

שואל שוב. לא מצליח לצרף את הקובץ.בן 59.ביופסיה 24.7.19. PSA 8.75 גליסון 3+4 בשתי האונות. בבדיקת PET חדש לפיזור לבלטות לימפה פר' רקטליות ואצטבלום מימין. MRIתומך בממצא זה. הוחל טיפול בפירמגון. 10.9.19 - 240 מ"ג. ביום 10.10.19 פירמגון 80 מ"ג. בתחילת אוקטובר PSA ירד ל-2.4. פרוטוקול קרינה: אזור קינה אטצבלום ימין + בלוטות. מנת קרינה כוללת 30GY. מספר טיפולים - 3. מנת קרינה יומית - 10GY. 3 פעמים בשבוע. אזור קרינה: ערמונית. מנת קרינה כוללת 37.5 GY. מספר טיפולים 5.מנת קרינה יומית 7.5 GY. מספר טיפולים בשבוע - 3. המשך טיפול הורמונלי בפירמגון. האם מתאים?

סה"כ בהחלט מתאים, בגישה שלי הייתי מנסה להוסיף לך כעת טיפול באבירטרון 1 גרם + פרדניזון 5 מ"ג (לא בטוח שהקופה מאשרת כי יכול להיות שאתה לא עומד בכל הקריטריונים). בהחלט הייתי מוסיף הקרנות תוך פרק זמן של מספר חודשים. בברכה

14/11/2019 | 09:49 | מאת: NOT_FOUND

תודה. בתחילת השבוע הוכנסו 3 גרגירי זהב לערמונית כהכנה להקרנות. בעת התהליך הערמונית היתה מאד רגישה וכל נגיעה כאבה מאד. הכאבים חלפו כחצי שעה אחר כך. האם סביר? מדאיג?

18/12/2019 | 08:18 | מאת: NOTFOUND

מחר ההקרנה האחרונה לערמונית. נאמר לי לבוא לבדיקת רופא למעקב בעוד חודשיים. לדבריהם לא צריך לעשות עכשיו שוב CT. אם כך, אז איך אפשר לדעת את המצב?

17/10/2019 | 12:49 | מאת: NOT_FOUND

שלום, יש לי סרטן הערמונית עם גרורות באצטבלום ימין ובבלוטות לימפה. צרפתי פרטים וסיכום ביקור. האם טיפול ממוקד אכן מתאים למקרה שלי?

ראה למעלה

13/10/2019 | 19:08 | מאת: מוטי

שלום רב וחג שמח. עברתי ניתוח ראדיקלי של כריתת ערמונית. PSA שלושה חודשים אחרי הניתוח היה קטן מ0.004 . לפני שבוע PSA היה קטן מ.0.014. האם יש משמעות לנתונים אלו?

כל עוד מצוין על ערך שהוא קטן מ.. אזי מדובר בערך בלתי מדיד מבחינת מכשיר המדידה ולכן אין משמעות למספר עצמו המופיע בדף הבדיקה. חג שמח

15/10/2019 | 18:29 | מאת: מוטי

תודה על התשובה המהירה. כלומר לפי הבנתי כרגע אין צורך בכל טיפול המשך?

08/10/2019 | 11:52 | מאת: צבי

בביופסיה התגלה גוש ממאיר בבלוטת הערמונית דרגה 4+4=8. האם יש החלמה מסוג כזה או שהטיפולים שאעבור יאריכו חיים?

אם המחלה ממוקמת בערמונית בלבד ולא התפשטה לאיברים אחרים יש בהחלט סיכויים טובים לריפוי מלא. רק צריך לעשות את הטיפול הנכון התואם למצבך, גילך ובריאותך בכבוד רב, חג שמח

04/10/2019 | 13:25 | מאת: מוטי.מ

בן 83, יתר לחץ דם מטופל ומיוצב למעלה מ 30 שנה. לאחרונה פרפור פרוזדורים, אי סדירות קצב לב, מטופל בפלקאיניד 50 מגX2 . פרוסטטה מוגדלת, לאחר ביופסיה וPET-CT נמצא גליסון 6 בצד אחד, לא בפריפריה. האורולוג המליץ על מעקב בלבד ולא על טיפול הורמונלי עקב הגיל ופגיעה אפשרית באיכות החיים. בבדיקה האחרונה PSA - 34, באפריל היה 17. האם כדאי לשקול טיפול הורמונלי?

זה מריח כמו משהו קצת יותר משמעותי מאשר גליסון 6 בגליל אחד. מצד שני אתה גבר בן 83 ובאמת חשוב לשמר איכות חיים טובה ככל שניתן. טיפול הורמונאלי איננו מרפא ולכן אני בדרך כלל לא מתחיל אותו ללא סיבה קלינית טובה. הייתי כן שוקל לבצע בדיקת הדמיה כמו PET Ga68 PSMA. זו לא בדיקה קשה אבל תיתן תמונה ברורה יותר בנוגע לאופי והיקף התפשטות מחלתה. זה יאפשר קבלת החלטה נכונה יותר מבחינתך חג שמח

03/10/2019 | 14:50 | מאת: מיכאל

לאחר עליית ערכי psa ל 5.7 תוך חצי שנה מ 4.8 הופניתי לבדיקת MRI עם הזרקת חומר ניגוד .פענוח הבדיקה : אין ממצא חשוד. תמונה אופינית של BPH . לאחר 4 חדשים ה psa הגיע ל 7.01 האם עליית ה psa משנה את תוצאת בדיקת MRI ? הנני בן שבעים ובריא בד"כ .

הנתונים שלך מראים על עלית PSA הדרגתית וחשודה אם רמות הPSA ימשיכו לעלות בקצב זה, לא יהיה מנוס מלעשות ביופסיה. בברכה

14/10/2019 | 10:01 | מאת: מיכאל

לא מובנת מתשובתך כיצד להסביר את הסתירה בין האבחנה של BPH בבדיקת ה MRI לאפשרות של ביופסיה שהרי מן הידוע שיש עליה באנטיגן במצב של הרחבת הערמונית ובנוסף לכך האם בדיקת MRI אינה יותר אמינה מביופסיה ?

02/10/2019 | 22:23 | מאת: leonid

סרטן ערמונית גליסון 6.מעקב פעיל,האם חייב לעשות ביופסיה חוזרת.מה עדיף ביופסיה mri פיוז ן או מספיק ביופסיה רגילה

ראה תשובתי למטה

29/09/2019 | 00:58 | מאת: לאוניד

לפני חצי שנה עברתי ביופסיה ערמונית פויז'ן עם mri,תוצאה היא סרטן בדרגה נמוכה גליסון 6 מעקב פפעיל.עכשיו באוד 8 חודשים שולכים אותי לביופסיה רגילה.pca שלי 5.25 נישאר אותו דבר.השאלה האם צריך לעשות ביופסיה חוזרת רגילה אני בגיל 61

02/10/2019 | 11:36 | מאת: נועם

לאוניד היקר, רק לי לא מובן מדוע אתה לא הולך לחוות דעת אצל רופא מומחה. עם הבריאות שלי אני לא משחק... אני נעזרתי בפרופ' דני ליבוביץ, מאז אני רגוע

02/10/2019 | 20:51 | מאת: לאומיד

נועם היקר,יכול ליוהת שכתבתי לא מספיק ברור.כמובן שהיתי אצל רופה מומחה.פעם ראשונה עברתי ביאופסיה חדשנית פיוז'ן עם mri והיום שולחים אתי לעשות ביופסיה רגילה כי פיוז'ן לא בסל טיפולים.אז אני לא יודע מה אדיף

שלום רב, אם נכנסת לתוכנית של מעקב פעיל, יש מקום לחזור על ביופסיות אבל לא לאחר 8 חודשים. אני בדרך כלל שולח את מטופליי לביופסיה חוזרת לאחר שנתיים עד 3 שנים בכבוד רב

שמעתי את הרצאתך מיום 11.9.19 על הסרטן הגרורתי ואני מקווה שאני לא שם. על מנת לא להיות שם,האם אני צריך לעשות משהוא?להלן פרטים אודותי: בן 78 4 שנים אחרי הגילוי. psa בגילוי 2.5.גליקסון 4+3 טופלתי בהקרנות חיצוניות מאז במעקב חצי שנתי בדוידוף.psa עלה מ000 ל-004 ול-007 טסטסטרון בעליה עומד על 4.7.c.t בפרוטוקול אורוגרפיה עם מערכות עליונות תקינות.ציסטוסקופיה ללא ממצא חשוד.תודה.

אתה במצב מצוין, להערכתי מירב הסיכויים שמחלתך לא תתפשט חג שמח!

25/09/2019 | 16:22 | מאת: איל

התחלתי לפני 8 חודשים בטיפול הורמונלי בזריקת דקפפטיל 25 מג עם תוספת אבירטרון. התוצאות מבחינת הסמן PSA הינן טובות(ירד מערך 30 לערכים 0.09 ו 0.11 ןרמת טסטוסטורון קטנה מ70 הבעיה הינה שהאבירטרון גם גורם לבעיה בתפקודי הכבד(רמות AST ו ALT עולים לערכים מעל ל פי 5 מהסף העליון.במצב זה הפסק הטיפול וחודש לאחר חזרת התפקוד במינון נמוך(מ1000 מג 750 מג 500 מנ375.האם להמשיך במינון 250 או לעבור לתרופה אחרת

שלום עברתי בדיוק את אותו תהליך כמו שאתה מפרט מחקר סטמפיד נערך על מינון של 1000 מג כל מינון אחר הוא בגדר ניסיון - אף אחד לא בדק את ההשפעה שלו אני הפסקתי לקחת ב-500 מג

אז מה השאלה?

אם ישנה אפשרות (ביטוח פרטי או ועדת חריגים בקופ"ח) הייתי מנסה לעבור לקסטנדי 160 מ"ג במקום אביררטרון. בכל מקרה אינני ממליץ על המשך טיפול בערכים אלו של אנזימי כבד גמר חתימה טובה

במצב בו הPSA יציב 0.09 ותוצאות בדיקת הPSMA מראות הצטמקות הגרורות, האם ישנו יתרון בהקדמת לקיחת ה XTANDI (למרות תופעות הלוואי שלו)לעומת דחייתו לשלב בו הPSA יתחיל לטפס?

24/09/2019 | 17:13 | מאת: אלי קמיר

שלום ותודה... כשנתיים לאחר הסרה חלקית של הפרוסטטה..לא ממאירה בה.. מה הסיכוי שהריקמה גדלה בחזרה...והסטטיסטיקה בענין תודה רבה מראש...

שלום רב, זו שאלה לאורולוג ולא לאונקולוג אבל למיטב ידיעתי רקמת הערמונית השפירה יכולה בהחלט לגדול לאחר ניתוח מסוג זה גמר חתימה טובה

23/09/2019 | 14:02 | מאת: דורי

באסותא מפרסמים שקנו מכשיר חדיש ב7 מליון דולר להקרנות האם מתאים לסרטן מקומי 3+4 ה4 5%עד 10%?מה הסיכוי לריפוי ומה הסיכון לתופעות לוואי כמו זיקפה ואחרים ?

אכן, המכשיר מתאים לטיפול במצבך. יחד עם זאת אנינני חושב שאיכות הטיפול או מניעת תופעות הלוואי ישתפרו במיוחד בברכה

22/09/2019 | 15:55 | מאת: שאלה על אבא שלי

אבא שלי עבר ניתוח לפני חודש Pancreatectomy+Splenectomy+ בשל ממצאים טרום סרטניים. וכריתת כליה חלקית עם הוצאה בשלמות של ממצא סרטני. במקביל כבר כמה שנים ערכי הpsa שלו בסביבות ה9-10. ( בדיקה אחרונה לפני 4 חודשים ) עכשיו הוא עשה בדיקה אחרי שבביקורת האורולוג הפנה בדחיפות לבדיקה בשל הגודל החריג של הערמונית ובבדיקה יצא 18.6. האם הממצאים האלו מחשידים יותר דלקת במקום כתוצאה מהניתוח או תהליך סרטני ? האם דלקת באזור זה שכיחה כתוצאה מהניתוח ? תודה רבה מראש!

התוצאות האלה מחייבות בירור תמיד יתכן שיש זיהום בערמונית אך חייבים לשלול ממאירות לכן הייתי פונה לבצע MRI מכוון לערמונית ולאחר מכן שוקל ביצוע ביופסיה במידה שיהיה ממצא חשוד. אם אין ממצא חשוד עדיין יש לבצע ביופסיה אם PSA לא יחזור לרמות הרגילות בברכה

21/09/2019 | 17:00 | מאת: רינה

שלום. חמותי הובחנה עם דמנציה . המליצו לה לקחת GENBRAIN - טבליות טבעיות לשיפור תפקוד המוח. האם דבר מוכר? מומלץ? תודה רבה

לא יודע..

בבקשה בדילמה למטה טעיתי,הוצע לי קריותרפיה ולזה שאלתי.תודה

ראה תשובתי

18/09/2019 | 22:53 | מאת: אני

שלום רב, אני עושה US כל שנה בגלל ערמונית מוגדלת וציבטה בכליות. לפני שנה גודל הערמונית היה 52 סמ"ק והיום 150 סמ"ק ללא הערות נוספות. עשיתי בדיקות שתן ודם לפני כמה חודשים, היה תקין. לאחרונה אני הולך כל שעה לשירותים כבר כשבועיים. זה סרטן?

ממש לא בטוח שזה סרטן אבל נראה לי מוזר שנפח הערמונית גדל כל כך וזה נראה לי טעות. הייתי פונה למומחה לאורולוגיה המתמחה בתחום בברכה

24/09/2019 | 18:04 | מאת: אני

תודה רבה. פניתי לאורולוג,זה טעות. שנה טובה!

16/09/2019 | 18:48 | מאת: דורי

גליסון 3+4 4 בין 5% ל10% ביופסיה פיוזן בהרדמה כללית.גם לי הומלץ טיפול פוקלי ברכיתרפיה כדי להימנע מנזקים לזיקפה ואחרים שעלולים לקרות בניתוח רובוטי או בהקרנות.האם יש אפשרות להקרנות "בטוחות" ?טכנולוגיה חדשה?בבקשה האם אפשר לדעת מה אתה חושב ביתר פירוט?ל. שות טעות בסוג הטיפול . תודה מראש

23/09/2019 | 13:55 | מאת: דורי

התכוונתי לקריו תרפיה.. ולא ברכיתרפיה

בשום פנים ואופן לא ממליץ לעשות קריותרפיה בברכה

24/09/2019 | 23:36 | מאת: דורי

תודה,וואו,איזה תשובה חד משמעית.עפ הנתונים מה לדעתך כן מומלץ לי ?האם אפשר להישאר במעקב? האם הקרנות היום מאפשרות לצאת ללא תופעות לוואי כמו זיקפה וכו'?

שלום רב פרופ רענן בבדיקת psa בהפרש חודשיים הייתה קפיצה מ 5.1 ל 7.3 . בדיקה רקטלית ערמונית לא חשודה.בוצע צילום mri ובסכום רשום נפח 38 סמ"ק.זוהה קשרית באונה הימנית בעל אות נמוך בקוטר 0.5 ס"מ בעל גבול לא חד רסטריקציה בינונית והאדרה מוקדמת לאחר הזרקת גדוליניום מתאים pirads 3.קופסית שמורה שלפוחית הזרע בגדר הנורמה אין לימפאדינופתיה.סימני bph ב TRANSITIONAL ZONE כמו כן בוצעה בדיקת k4 17%. בן 67 האם מומלץ ביופסיה? תודה רבה

שלום רב, זה מצב מאד גבולי כי PIRADS=3 מבטא סיכון בינוני נמוך לנוכחות ממאירות. יחד עם זאת קפיצת בהפרש חודשיים מחשידה ולכן הייתי ממליץ על בדיקה חוזרת בעוד חודשיים ואם PSA לא ירד ביותר מיחידה הייתי פונה לביופסיה באמצעות פיוז'ן MRI בברכה

15/09/2019 | 14:56 | מאת: צבי שלום

בדיקה רקטלית גילתה בלוטה נוקשה, ערמונית מוגדלת ו psa40 האם מדובר בודאות בגדול סרטני? מה השלב הבא לאתר את הבעיה ובאיזה טיפולים מדובר- החשש שלי שכבר יש גרורות אודה לתשובתך

המצב המתואר מחשיד מאד לממאירות השלבים הבאים הנדרשים: 1.MRI מכוון לערמונית 2. ביופסיה מהערמונית (אם יש MRI זה מכוון את האורולוג מהיכן להוציא את הביופסיה) 3. בדיקת PET Ga68 PSMA בברכה

15/09/2019 | 15:56 | מאת: צבי שלןם

האם מדובר בגרורות

18/09/2019 | 09:01 | מאת: צבי

נשלחתי לבדיקת mri + ביופסיה מכוונת. מתי יש לבצע את הבדיקה pet ga68 psma?

10/09/2019 | 10:04 | מאת: יוסי

הרופא ביקש ממני לעשות בדיקת PSA חודש וחצי לאחר קבלת הזריקה ההורמונלית שניתנת לפני ההקרנות. מהי מטרת הבדיקה ומהי חשיבותה בתהליך? תודה

האמת שאין חשיבות רבה לבדיקה כי היא לא תשנה את תכנית הטיפול. היא רק תתן אינדיקציה שיש תגובה לטיפול המסרס

09/09/2019 | 21:41 | מאת: אריה

בן 84. נוטל כמה שנים אבודרט בגלל ערמונית מוגדלת. בשנים האחרונות ה psa הוא סביב 5.4. בבדיקה האחרונה הסתבר שבתוך 5 חודשים ה psa עלה ל 7.4. הכל תוך כדי נטילת אבודרט. האם יש חשד ממשי לממאירות? האם אפשר להימנע מביופסיה? מה עלי לעשות?

שלום רב, עליה כזו של הסמן תוך כדי טיפול באבודרט בהחלט מעלה חשד לממאירות. יחד עם זאת, בגיל 84 הייתי מבצע בדיקת MRI לפני ביצוע ביופסיה ומקבל החלטה על סמך תוצאות הבדיקה בברכה

09/09/2019 | 14:55 | מאת: ענבל

שלום פרופסור ברגר, רצתי לדעת האם יש כבר מחקרים לגבי תוחלת חיים לאחר טיפול בלוטיציום 177 ?

שלום רב, אין עדיין נתונים מהימנים בעניין תוחלת חיים בעקבות הטיפול. יחד עם זאת יש נתונים רבים על הצלחה טיפולית בהקשר של תגובות לטיפול ושיפור איכות חיים

08/09/2019 | 09:55 | מאת: בני

חזרו תוצאות בדיקת ב-4K התוצאה 6%. PSA 2.25 ההחלטה על הבירור נעשתה בעקבות בדיקה רקטלית בה קבע האורולוג "רושם של קשיות בצד שמאל, ללא גוש ברור. אני בן 68. השאלה היא אם להמשיך בירור (ביופסיה) או להסתפק בממצאים האלה? תודה

הייתי ממשיך מעקב בלבד. יש 6 אחוזים סיכוי לממאירות דרגה 7 ומעלה. הייתי ממשיך מעקב PSA ובדיקת אורולוג אחת לחצי שנה בשנים הקרובות והחלטות בהתאם

06/09/2019 | 13:13 | מאת: שרון

שלום פרופ רענן בבדיקת 4k התוצאה הייתה elevated risk 4kscore 17%.מה זה אומר בבקשה. תודה רבה

המשמעות זה 17% סיכויים לנוכחות ממאירות גליסון 7 ומעלה. לכן מומלצת ביופסיה. הייתי מקדים MRI לביופסיה ימקבל החלטה בהתאם בברכה

05/09/2019 | 14:54 | מאת: יובל

שלום רב פרופ רענן בעיקבות תשובת ה mri האם מומלץ או צריך לבצע ביופסיה ואם כן עד כמה זה דחוף. תודה רבה.

לא דחוף

05/09/2019 | 14:34 | מאת: יובל

שלום רב פרופ רענן בתשובת הסיכום של צילום mri רשום זוהה קשרית באספקט מדיאלי וקידמי של tz ב midgland. מתאים ל pirads 3.רציתי לדעת בבקשה מה הפירוש. תודה רבה

הפירוש הוא נוכחות ממצא בדרגת חשד נמוכה בינונית לממאירות באיזור זה של הערמונית. ההחלטה על ביופסיה צריכה להתייחס לפרמטרים נוספים בברכה

05/09/2019 | 00:41 | מאת: גוש נעלם בטיפול לטרוזול

לפני מספר חודשים נמצא ביופסיה שלושה גושים 1DUCTAL KARCINOMA FILTRATING 2 פאפילרי 3 ADH רגישים מאה אחוז הורמונלי שלילי HER 2 החולה היתה מועמדת לניתוח ב6.5.19 הגושים נמצאו בגודל בין 2 ס מ עד 28 מילימטר .הוחלט ללכת על טיפול לטרוזול וגם מעבר לתזונה טבעונית עם חיזוק מערכת חיסון לאחר 4 חודשים הגוש הממאיר נעלם והגושים השניים קטנו שיפור משמעותי בעקבות הטבעונות בתמונת הדם הכללית נעשו בדיקות דם CA 153 CIA UCA 125 כולם תקינות PET CT תקין חשד רק באזור הגושים בשד השאלה האם ניתן להימנע מניתוח מה דעתך

שלום רב, השאלה איננה מיועדת לפורום זה. יחד עם זאת אומר שהאפשרות היחידה שאני רואה בהמנעות מניתוח זה רק אם מדובר במטופלת קשישה במצב בריאותי ירוד עם תוחלת חיים נמוכה. לא הייתי ממליץ להמנע מניתוח אם מדובר במטופלת במצב טוב בברכה

04/09/2019 | 20:11 | מאת: סמי

לאחר PSA 9.5 וביופסיה פיוזן יש גילוי שלגידול סרטני באיזור מסוים דרגה 2 בינוני.מוצע ניתוח כירותרפיה עי מומחה לנושא הנ"ל תוך מעקב בmri .זה עדיין נחשב לנסיוני אך יש סיכוי ל 80%הצלחהעם מעטתופעות לוואי.צריך להיות עם קוטר כ 5ימים עקב בצקת באיזור הניתוח.לאחר מכן המעקב באמצעות בדיקת PSA.הדילמה בין זה ל סידרת הקרנות די קצרה ללא צורך הזריקות הורמוניים בהמשך וסיכוי של 95 %

אז מה השאלה?

13/09/2019 | 16:03 | מאת: מיכאל

השאלה נראית ברורה: באיזו משתי האופציות לבחור.

16/09/2019 | 18:39 | מאת: דורי

לא ברורה לי התשובה,לי גליסון 3+4 4 בין 5% ל10% ביופסיה פיוזן בהרדמה כללית.גם לי הומלץ טיפול פוקלי ברכיתרפיה כדי להימנע מנזקים לזיקפה ואחרים שעלולים לקרות בניתוח רובוטי או בהקרנות.האם יש אפשרות להקרנות "בטוחות" ?טכנולוגיה חדשה?בבקשה האם אפשר לדעת מה אתה חושב ביתר פירוט?לא רוצה לעשות טעות בסוג הטיפול תודה מראש

21/09/2019 | 13:28 | מאת: אסף עציון

עברתי ביופסיה מצומדת MRI בפתולוגיה: אדנקרצנומה גליסון 7 בשני גלילים באפקס שמאל עד 20% שאר הדגימות BPH מה כדאי לעשות, דיברו איתי על ניתוח כריתת ערמונית בסיוע רובוט.

25/08/2019 | 10:36 | מאת: גיל

בעלי בן כמעט 59 ואובחן לפני כחודש עם סרטן הערמונית. בבדיקת PET-CT שעשה לפני שבוע כתוב: סיכום: תהליכים בערמונית, בבלוטות מזו-רקטליות ובאצטבולום מימין מציגים רצפטורים ל-PSMA. גליסון 7. בדיקת PSA לפני כשלושה- ארבעה שבועות 8.78. כמה דחוף להתחיל הקרנות? טיפול הורמונלי?

27/08/2019 | 13:27 | מאת: אבי

יקירתי מדוע לא ללכת לחוות דעת שניה, למה לחכות? לכי לרופא מומחה יחד עם בעלך , הרבה בריאות אני ממליץ על פרוספור דני ליבוביץ, נסי לבדוק אם הוא פנוי בקרוב.

זו הייתה שאלה?

שלום רב, מצבו של בעלך מחייב התייחסות רצינית מעבר לשאלה במסגרת הפורום. בכל מקרה כדאי להתחיל טיפול בהקדם בברכה

24/08/2019 | 22:19 | מאת: Pini

אני כ שלוש שנים אחרי ניתוח רובוטי בערמונית ללא פריצה. מבצעה בדיקות psa כל חצי שנה המדדים הם: קטן מ003 004 004 קטן מ003 005 005 אני ליפני ביצוע בדיקת psa נוספת. השאלה: האם יש משהו שעלי להימנע ליפני בדיקת psa גם ללא ערמונית?? או שאפשר לעשות הכל כגון: ספורט,רכיבת אופניים ופעילות מינית. להזכירך ללא ערמונית. תודה על התשובה.

בעיקרון מותר הכל אבל עדיין הייתי נמנע מאופניים ופעילות מינית.. ליתר בטחון למרות שזה לא צריך להשפיע

22/08/2019 | 17:49 | מאת: גלעד

בתוצאות ה PSA המגיעות מהקופה רואים 4 נתונים א טווח הנורמה השאלה היא האם כאשר כתוב משהו כגון ב 95 אחוז מהאוכלוסיה נמוך יותר וכו' האם במילה אוכלוסיה מתכוונים גם לילדים ולנשים? ב הנתון הכללי ג הנתון של ה FREE ד הנתון של האינדקס החולה הפשוט מבין פחות או יותר את הנתון הכללי אבל איך בדיוק קוראים את החופשי ואת האינדקס. וגם אם בטווח של מספר חודשים המספר הכללי מעט קטן ואילו החופשי והאינדקס מעט גדלו - האם ניתן לראות בכך מגמה חיובית? ומה טווח הנורמה בנתונים האלה של החופשי והאינדקס

את זה עוד לא שאלו אותי... האוכלוסיה - הכוונה לאוכלוסיית גברים בוגרים ומבוגרים בעניין האינדקס והחופשי, כמה שהחופשי נמוך יותר רמת החשד לשהPSA המוגבר מחשיד לממאירות. בברכה

שלום פרופ רענן ביצעתי בדיקת psa והתוצאה הייתה 5.3 וכעבור חודשיים ביצעתי שוב את הבדיקה והתוצאה הייתה 7.8.בבדיקה רקטלית pr קטנה ולא חשודה.צילום mri בסיכום רשום זוהה קשרית באספקט מדיאלי וקידמי של tz בmidgland באונה ימנית. מתאיםל pirads 3.מה הפירוש בבקשה והאם מומלץ לבצע בדיקת 4k.בן 67 תודה רבה

המשך לשאלה .הערמונית נפח 35 סמק.הקופסית שמורה.שלפוחית הזרע בגדר הנורמה.אין לימפאדינופתיה.

שלום רב, ישנה הצדקה לעשות את הבדיקה 4K לאור הנתונים שאתה מתאר. משמעות PIRADS3 זה שישנו ממצא בדרגת חשד נמוכה לממאירות. יחד עם זאת כן חשוב המשך מעקב ואם הPSA ממשיך לעלות אז לא יהיה מנוס מביופסיה. בברכה

בן 68. US בטן ב-2017 ולפני חודש ללא ממצא חריג. PSA ב-2017: 2.43 + בדיקה ידנית תקין. PSA ביולי 2019: 2.25. הייתי אצל האורולוג (בעקבות השתנה מרובה) ובעקבות בדיקה ידנית רשם - "...טונוס תקין. ערמונית קטנה. רושם למוצקות משמאל ללא גוש ברור..." והפנה אותי לבדיקת 4K SCORE להתחיל ספירה לאחור?

אם הבנתי נכון את שאלתך.. אז לא.. אפילו במקרה הגרוע ביותר שתאובחן עם סרטן, סיכוייך לשרוד אותו ולהמשיך בחייך המלאים גבוהים מאד בברכה

בן 67 מקבל דקפפטיל פלוס אפלוטמייד כבר שנה, תחילה פי אס אי ירד ל0.01 בבדיקה האחרונה עלה ל0.04 , האם יש משמעות לעליה בערכים אלה? ואם כן מה אפשר לעשות??

זו שאלה שהתשובה אליה היא "אולי". בעיקרון אני כמובן צריך לדעת קצת יותר פרטים אבל באופן כללי, עליה מ0.01 ל0.04 כמעט תמיד מחייבת המשך מעקב בלבד ולזהות מגמה ברורה של עלית PSA לפני שמקבלים החלטה. בברכה

16/08/2019 | 22:04 | מאת: רון

עברתי MRI ערמונית והתגלו שני מוקדים חשודים לאחר פגישת יעוץ הפנו אותי לביופסיה גיל 63 מצב בריאותי מצויין לא נוטל שום תרופה רוכב אופניים בדיקות דם כולן בספקטרום הירוק למעט קריאטנין טיפה יותר גבוהה אבל עדיין נמוך האם נכון לבצע בדיקה פולשנית עם פוטנציאל נזק או להמשיך מעקב

לפי התמונה שאתה מציג אתה חייב לעבור ביופסיה. דווקא בגלל שאתה איש בריא, חשוב לבצע אבחנה כעת ולטפל כעת כנדרש. כך תבטיח לעצמך סיכויי ריפוי גבוהים ביותר. סיכויים שעלולים לפחות משמעותית אם תזניח ותתעכב. בברכה

14/08/2019 | 12:34 | מאת: יהודה

ד"ר שלום רב בן 67 בעקבות psa 7.3 בצעתי mri.מצורף פיענוח הצילום.אשמח לקבל חוות דעת והאם צריך לבצע בדיקות נוספות.

יהודה שלום, מסיבה שאיננה ברורה לי אינני יכול לראות קבצים מצורפים אצלך ובהודעות אחרות. בכל מקרה, הכי טוב כשמקבלים תוצאת MRI או כל בדיקה אחרת וישנה שאלה, לסכם בתימצות את סיפור המחלה ולציין את סיכום הפיענוח. להשתדל לא לשלוח לי מגילות. ככה אוכל לענות מהר ולעניין

12/08/2019 | 23:21 | מאת: שלמה

שלום, קבלתי תוצאות PET CT מצ"ב ואני מעוניין לקבל ייעוץ מומחה לטיפול. טרם נפגשתי עם רופא לאחר האיבחון. קראתי חומר ואני די מגשש באפילה

שלום רב,מסיבה שאיננה ברורה לי אינני יכול לראות קבצים מצורפים אצלך ובהודעות אחרות. בכל מקרה, הכי טוב כשמקבלים תוצאת PET CT או כל בדיקה אחרת וישנה שאלה, לסכם בתימצות את סיפור המחלה ולציין את סיכום הפיענוח. להשתדל לא לשלוח לי מגילות. ככה אוכל לענות מהר ולעניין תודה

שלום, PET CT 4+5 גליסון מתוך 11. נמצא גרורות מפוזרות בלימפה וגרורה אחת בעצם הירך השמאלית. שולח את המלצות האונקולוג. שאלתי, האם לא אגרסיבי מידי לשלב כבר בהתחלה טיפול הקרנתי, הורמונאלי ותרופתי ביחד? האם הטיפול הזה אכן בעל סיכוי טוב להאריך את חיי? אציין שאני בן 68, בריא לחלוטין ללא עבר רפואי כלשהו. תודה

11/08/2019 | 17:59 | מאת: דן

שלום רב מסיים טיפול של שנתיים (כולל הקרנות) בדקפפטיל 11.25 מג (9 זריקות) לפני הטיפול ל.ד 120.80 כיום 140.80 מניסיונך האישי האם יש אופציה שלחץ הדם עלה עקב הדקפפיטיל האם יש סיכוי שלחץ הדם ירד עם תום הטיפול תודה

שלום רב, בהחלט קיים מצב שדקפפטיל העלה לחץ דם בעקיפין כחלק מסינדרום מטבולי. תשים לב שעם הפסקת הזריקות, ההשפעה שלהן יכולה להמשך עוד זמן רב והדרך לבדוק זאת זה באמצעות מעקב רמות טסטוסטרון בדם בברכה

10/08/2019 | 21:03 | מאת: אילנית

ברצוני לשאול כמה מטופלים עברו את הטיפול בארץ והאם אפשר לשמוע המלצות, בנוסף האם הטיפול מאושר על ידי משרד הבריאות ?

אני מודה שאין לי מושג. כדאי לפנות אליהם ישירות בברכה