דילמה טיפולית - סרטן ערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

03/04/2018 | 16:36 | מאת: אבי

שלום רב, בעקבות עליית PSA מ-1.5 ל-3.8 עברתי ניתוח רדיקלי להוצאת הערמונית. אחרי שנה וחצי ערכי ה PSA החלו לעלות, לכן קיבלתי קרינה ללשכה (מיטת הערמונית). למרות ההקרנות ה- PSA המשיך לעלות. ביצעתי בדיקת PET PSMA שבעקבותיה קיבלתי השלמת הקרנה לבלוטת הלימפה באגן ולבלוטות האגניות בשילוב טיפול הורמונלי (זולדקס), שהוביל להורדה זמנית בערכים, אך הPSA שוב עלה ל-1.6. לאחר PET PSMA נוסף נראה ממצא של גרורה בקשרית לימפה בקוטר 0.4 ס"מ באגן בסמוך לעורק האיליאקלי המשותף, מספר ס"מ מעל לשדה הקרינה הקודם. לכן, הומלץ לי כעת על טיפול משולב של דקפפטיל + זיטיגה+הקרנה לשרשרת קשריות הלימפה של הקשרית הנגועה. קיבלתי את זריקת הדקפפטיל, אולם לפני המשך הטיפול שהוצע לי (זיטיגה +הקרנה) החלטתי ללכת לקבלת ייעוץ נוסף והומלץ לי על: קרינה סטריאוטקית לבלוטה בלבד בשיטת SBRT ללא קבלת טיפול הורמונלי נוסף (למעט הדקפפטיל שקיבלתי). אני מתוסכל ומבולבל ומתקשה להחליט באיזה טיפול עליי לבחור. אשמח לקבל חוות דעת ולומר מה הטיפול האופטימלי לדעתך על סמך הנתונים. האם טיפול מסוג SBRT יכול לעזור במצבי? תודה מראש.

שלום רב, זו באמת דילמה כי אין כאן החלטה נכונה אחת. אני יכול להעיד על עצמי שהייתי נוקט בגישה של קרינה ממוקדת בלבד ללא טיפול הורמונאלי כלל ומתחיל טיפול הורמונאלי רק אם יתברר שהמחלה מתקדמת ביותר מ2-3 מקומות. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית