פענוח תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/05/2018 | 00:25 | מאת: גל

שלום, אימי בת 67, לפני 20 שנה שרדה בנס והחלימה מסרטן השד, מאז היא במעקב. השבוע חזרו תוצאות הביופסיה והיא אובחנה שוב עם גידול סרטני מסוג papillary carcinoma. היינו אצל מומחה שהמליץ על כריתה והפנה להמשך בדיקות. בינתיים הייתי ממש שמחה להבין כיצד לקרוא את תוצאות הביופסיה: 1. No Her2/Neu protein overexpression observed (score 0, range 0-3( interpretation: negative the study was performed with monolocal Ab-4B5 (Ventana). 2. Estrogen receptor immunoreactivity positive. quantition: 100% of tumor cells positive. intesity of staining: strong internal control: immunoreactive. the study was performed with monoclonal Ab-SPI (NeoMarkers(/ 3. Progeteron receptor immunoreactivity positive. quantition: 100% of tumor cells positive. intensity of staining: intermediate. internal control: immunoreactive the study was performed with monoclonal Ab-16 (NovoCastra) 4. Ki67 expressed in 6-9% of tumor cells (score 2, range 1-4) the study was performed with monoclonal Ab-Mid 1 (Dako positive controls show the expected stainig negative controls show no immunostainig all stains erformed using an automated immunostainer אודה לכל עזרה בפענוח הכתוב. בברכה,

18/05/2018 | 07:24 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, קרצינומה פפילרית של השד הינה סוג נדיר יחסית של סרטן השד המאובחן בד״כ בנשים מבוגרות וההתנהלות שלו נחשבת טובה. על פי תשובת הקולטנים ששלחת לי הגידול של אמא מבטא ביתר קולטנים לאסטרוגן ופרוגסטרון, אינו מבטא את החלבון HER2 וחלוקת התאים בו היא יחסית איטית. כל אלו מרמזים גם הם על גידול עם התנהלות טובה ותוצאות אלו ישפיעו בהמשך על בחירת הטיפול. חשוב לי לציין כי בעבר, גידול חוזר בשד היווה אינדיקציה חד משמעית לכריתת שד אך כיום צריך לבחון כל מקרה לגופו ולעיתים גם בגידול חוזר ניתן לבצע ניתוח משמר שד אפילו אם המטופלת קבלה בעבר קרינה. כדאי שתתיעצו על כך עם כירורג השד. בבריאות, דינה

18/05/2018 | 12:38 | מאת: גל

תודה רבה על המענה המהיר והמפורט. לאחר ביצוע mri וpetct נלך למומחה נוסף. בתוך הלחץ הרגעת אותי. תודה!

מנהל פורום סרטן השד