סרטן שד ממוגרפיה ואולטראסאונד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

31/05/2018 | 09:43 | מאת: עומר

שלום, לאמא שלי התגלה גוש בגודל 2 ס"מ ממאיר (מבדיקת ממוגרפיה בלבד שיצא bidas 5) לאחר בדיקת אולטראסאונד התגלה גוש בגודל 1 ס"מ בבלוטה שקרובה לשד. הבדיקה הבאה היא ביופסיה ו-mri. יש לי 3 שאלות: 1. האם 1 ס"מ בבלוטה זה יחסית גדול ורומז לשליחת גרורות? 2. לאחר מאמץ גופני, כואב לה מעל הברכיים (ב- 2 הרגליים). הכאב לא גדול ומפסיק לאחר מנוחה והכאב רק מעל הברכיים. האם סביר לגרורות באיזור זה של הרגליים? 3. מהן אחוזי ההחלמה שיודעים להן בעולם במצב של גרורות?

31/05/2018 | 21:49 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, קשה להעריך ולדון במחלתה של אמא מבלי אבחנה ברורה ובירור. אחרי הביופסיה של הגוש השד והבלוטה וכאשר תתקבל אבחנה וניתן יהיה לקבוע בוודאות את סוג המחלה והשלב שלה רק אז וכשיש תמונה מלאה ניתן יהיה לענות על שאלותיך בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד