בירור תהליך..........

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/06/2018 | 09:25 | מאת: י.ר

שלום, לפני מספר ימים אמא שלי (בת 76) עשתה בדיקת סיטי ולמחרת נשלחה למיון עקב אי תקינות, נראה שיש משהו בבטן ובבלוטת התריס. במיון נשים נאמר שיש לה גוש בבטן לא תקין. בוצעו מרקרים. בתשובה ca 125 400   ca 15-3 1500. ניסו לבצע ביופסיה מהרחם אך ללא הצלחה. אימי עברה לפני שנה וחצי ממוגרפיה שהיתה תקינה. כרגע נקבע לה לשבוע הבא ביופסיה לגוש בבטן בכדי להבין את מקור התהליך ונשלחה לממוגרפיה ולברור נוסף אצל אנדוקרינולוג לגבי בלוטת התריס. השאלות שלי: 1. האם במיידי עלינו לבצע משהו נוסף בכדי לא להתעכב עם טיפול נדרש 2. איך ניתן לדעת האם הגוש הוא רק בבטן או ברחם ואין במקומות אחרים? 3. מה משמעות המדד הגבוה לסממן סרטן השד כאשר הבדיקות האחרונות שאמא שלי עשתה היו תקינות. 4. אשמח לכל אינפורמציה שיכולה לעזור לנו בשלב הזה. תודה

01/07/2018 | 08:04 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, הכי חשוב לבצע את הביופסיה וכך ניתן יהיה להגדיר את טיב הממצא ולקבל כיוון לגבי המקור שלו רק לאחר מכן ניתן יהיה להחליט אילו בדיקות נוספות כדאי לבצע. באם הct שבוצע הוא רק לבטן והאגן יש מקום לשקול ביצוע pet-ct. כמובן שלאור המרקר יש להשלים את בירור השד אבל חשוב לציין שהמרקרים הם לא ספציפיים. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד