הסתיידות עדינות מרובות מרוכזות בחלק העליון חיצוני של שד שמאלץ

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/04/2018 | 21:28 | מאת: אורנה

מהי בדיקת ביופסיה. כמה חשוב אכן לבצע אותה בהקדם. האם הרעיון שזה מרוכז מדאיג יותר ממפוזר. האם יש קשר לסוגי סרטן אחרים שהיו במשפחה. כגון סרטן ריאה, ראש, ובלוטת הלימפה אנשים מדרגה ראשונה. מאוד חוששת אשמח לתשובה בהקדם

30/04/2018 | 23:22 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, הסתידויות עדינות בשד יכולות להיות משניות לתהליכים שונים בשד ברובם שפירים ולא מדאיגים אך לעיתים מהוות סימן למחלה טרום סרטנית ואף לסרטן השד. ביופסיה הינה הוצאת רקמה מהשד מאזור ההסתידויות הנעשית ע״י מחט שאיבה בהנחית ממוגרפיה כדי לוודא שהרקמה אכן הוצאה מהאיזור הנכון. הרקמה שהוצאה נשלחת לפתולוגיה לשם אבחון מיקרוסקופי. רק כאשר תתקבל התשובה ניתן יהיה לדעת מה מהות הממצא. ישנה אסוציאציה בין מקרי סרטן מרובים במשפחה והם עלולים להעיד על נטיה גנטית. אך כאמור ישנו סיכוי רב כי מדובר בממצא שפיר ורק לאחר תשובת הביופסיה ניתן יהיה לקבוע באם יש מקום לבירור נוסף. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד