ממוגרפיה סרטן שד תוצאה 5

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/05/2018 | 16:34 | מאת: עומר

שלום, לאשה בת 55, בבדיקה שגרתית שנעשתה בפעם הראשונה בחייה, תוצאת ממוגרפיה יצא רמה 5 (מתוך 6). ונשלחה לבדיקה דחופה של ביופסיה. הבנתי ש4-6 בממוגרפיה אלו רמות חשודות לממאיר. האם רמה 5 מרמזת על כך שהסרטן לא בשלבים מוקדמים של 1-2 אלא בשלבים חס וחלילה של 3-4?

28/05/2018 | 18:25 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, המדד שציינת, BIRADS, מציין את דרגת הסיכון שהממצא שנראה בממוגרפיה הוא ממאיר. BIRADS 5 מתאר ממצא בדרגת חשד גבוהה. יחד עם זאת מדד זה אינו מבטא את סוג הגידול או דרגת אלימותו וכדומה ורק תשובת הביופסיה תוכל לרמוז לכך כמו גם הבדיקות הנוספות שיעשו באם אכן ימצא כי הממצא ממאיר. חשוב שתגשי לכירורג שד להבדק בהקדם. בבריאות, דינה

29/05/2018 | 13:48 | מאת: עומר

תודה רבה על תשובתך.

מנהל פורום סרטן השד