הפרשות בצבע חלב מהפטמה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

19/06/2018 | 17:29 | מאת: חיה

אני בת 27 בריאה בד״כ, ילדתי לפני שנתיים, הפסקתי להניק מלפני שנה, מאז יש לי הפרשות מהפטמה דו״צ רק בלחיצה צבע חלב, נכון הם פחתו אך עדיין יש, ומזה שבוע אחת המפטמות מפרישה צבע חום, לציין אין ירידה במשקל ללא חום, רמת פרולקטין ו tsh תקינים, אין היסטוריה משפחתית לגידולים, ללא כאב, נבדקתי אצל כירורג, לא התרשם ממצא חריג, לא נמושו פלוטות לימפה, אמר ככל הנראה עדיין יש חלב בצינורות, טרם עשיתי us, אני מאוד מודאגת, מה יכול להיות!!!

22/06/2018 | 08:09 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, הפרשה חלבית דו צדדי מהפטמות בלחיצה יכולה אכן להמשך זמן רב אחרי תום ההנקה ואינה מדאיגה. מאידך, כאשר ישנה הפרשה בצבע שונה, חום או אדמדם מפטמה אחת יש צורך לבצע בירור. במירב המקרים הסיבה לכך הינה שפירה כגון הרחבת צינוריות או פפילומה. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד