מונדור בשד שלא עובר... טרומבופלביטיס מכיון השחי עד לשד.

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/05/2018 | 23:39 | מאת: יערה

עברה חצי שנה מאז הסונר האחרון...עשיתי עוד אחד שבוע שעבר בירדס 1.... החבל עדיין מורגש במישוש.. כבר עברו 9 חודשים מאז שזה בשד... האם טרומבוזיס יכול להיות כרוני? זה יעבור מתישהו? האם צריך להוציא את הוריד הקשיח? למה אף אחד לא מציע ביופסיה? הייתי אצל שני כירורגים... והלחיץ אותי שאחד מהם אף פעם לא נתקל בתופעה... בת 33.. אשמח להכוונה.

13/05/2018 | 13:49 | מאת: פרופ' דינה לב

הי יערה, מונדור, טרומבופלביטיס, באזור השד היא אכן תופעה נדירה ושפירה. בד״כ מופיעה אחרי טראומה או ניתוח בשד אך לעיתים גם ספונטנית. תרופות מסוג NSAID יכולים להאיץ את ההעלמות של הקורד במיוחד אם הוא מציק. ברוב המקרים הוא נעלם מעצמו אחרי מספר חודשים. באם אין ממצא בתוך השד אין ממה לקחת ביופסיה ואין מקום לכריתה של הוריד. אם הממצא לא נעלם יש צורך לחזור על בדיקת כירורג ושהוא יחליט אם יש מקום לביצוע הדמיה נוספת כגון ממוגרפיה או mri של השד בבריאות, דינה

13/05/2018 | 18:58 | מאת: יערה

תודה לך על המענה המהיר... בעיקרון אצלי זה אחרי טראומה...כי זה יצא אצלי יומיים אחרי אחרי בדיקת שד שגרתית ידנית... זוכרת שהבדיקה כאבה... וגם 3 שבועות לפני זה מישהי הביאה לי מכה בשד כשהייתי בווסת כאב נורא...אני עברתי 3 סונרים כבר תוך שנה... חודש מאי 2017... אז לא היה את המונדור סתם בדיקה שגרתית... חודש 11 2017 אחרי שזה יצא... ושבוע שעבר... השאלה שלי האם אפשר לנשום??? זה מחייב שיהיה ממצא בשד? סליחה על האורך פשוט התייאשתי מחוסר מענה ברור של רופאים שביקרתי אצלהם...

17/05/2018 | 23:42 | מאת: פרופ' דינה לב

את בהחלט יכולה לנשום רוב הסיכוי שיעלם עם הזמן ולא מחייב שיש ממצא בשד כמובן שחשוב להמשיך במעקב שד ולהיבדק באופן קבוע דינה

מנהל פורום סרטן השד