סרקומה בשד בדיקת פט סיטי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/05/2018 | 21:42 | מאת: שירה

שלום לכם, בגופה של חמותי התגלה השבוע סרטן מסוג סרקומה לאחר שהבחינה בגוש בשד שנבדק. ממה שהבנו המקור הוא ככל הנראה לא השד ואלו הן כבר גרורות. נקבעה לה בדיקת פט סיטי לעוד חודש מהיום. האם זהו זמן סביר? אין זה דחוף לערוך בדיקה זו ולהתחיל טיפול מיידי?

29/05/2018 | 00:47 | מאת: פרופ' דינה לב

לילה טוב, קשה לי להבין מהתיאור שלך מדוע ואיך נקבע כי הסרקומה בשד היא אכן גרורה?? השד אינו בד״כ מקום שכיח לגרורות, מאידך תתכן סרקומה בשד, אך כמובן בהעדר אינפורמציה יותר נרחבת לא אוכל לחוות דעה לגבי המחלה ובכל מקרה כדאי שתבדק ע״י כירורג שד. ברוב המקרים בדיקת פט בטווח של חודש איננה בעייתית מבחינה אונקולוגית אבל כמובן שאין מניעה שתנסו להקדים את הבדיקה (אולי במכון אחר?) בבריאות, דינה

29/05/2018 | 08:39 | מאת: שירה

תודה לך על תשובתך המהירה.

מנהל פורום סרטן השד