הקרנות לשד שמאל סיכונים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/05/2018 | 11:30 | מאת: אביב

שלום, האם בכל מקרה של הקרנה לשד שמאל קיימת סכנה ללב ומהי ? האם בכל מקרה של הקרנה לשד שמאל יש לנקוט בשיטה של עצירת נשימה ? האם יש מצבים בהם ניתן להקרין לשד שמאל מבלי להשתמש בשום אמצעי הגנה ? תודה מראש

28/05/2018 | 18:28 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, קרינה לצד שמאל אכן מעלה במעט את הסיכוי לפגיעה בלב במיוחד אצל מטופלות אשר מקבלות גם כימוטרפיה שיש לה השפעה על הלב. יחד עם זאת בשיטות המקובלות כיום הסיכון הוא נמוך. לגבי שיטות מניעתיות כולל נשימות וכו כדאי שתתיעצו עם הרופא המקרין. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד