לימפהדמה בעקבות הקרנות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/05/2018 | 11:26 | מאת: רות

כמה סיכון ללימפהדמה יש בעקבות הקרנות לבית השחי ? האם יש הבדל משמעותי בין הקרנה High Tangents ( LEVEL 1-2) לבין הקרנה לכל התחנות ( LEVEL 1-3) ? כאשר בתחילת התהליך היה חשש לבלוטות נגועות, חשד אשר לא אומת. בלוטות הזקיף אשר נדגמו בניתוח היו נקיות. האם כדאי לנקוט בגישה המחמירה יותר, או ניתן להסתפק בגישה שאומנם נותנת הקרנה לבלוטות אך באופן חלקי יותר.

18/05/2018 | 14:37 | מאת: פרופ' דינה לב

היי רות, האם קבלת כימוטרפיה לפני הניתוח וטרם כך היה חשד לבלוטות נגועות או שעברת ניתוח כטיפול ראשון ונמצאה קשרית זקיף נקיה? באם הראשון, ההמלצה המקובלת הינה להוסיף טיפול בקרינה לבית השחי ואילו אם התסריט השני אין צורך להוסיף קרינה לבית השחי. קרינה לבית השחי אכן עלולה לגרום ללימפאדמה וההחלטה לתת אותה משקללת לתוכה את הסיכון להשנות והמשמעות האונקולוגית של כך לעומת הסיכון להתפתחות תופעות לוואי מהקרינה, במיוחד לימפאדמה. את הדיון הזה את צריכה לעשות עם האונקולוג המטפל שלך שיוכל לעזור לך לדעת את השוואת הסיכונים במקרה הפרטני שלך בבריאות, דינה

18/05/2018 | 18:25 | מאת: רות

תודה על תשובתך המפורטת. העניין הוא שקיבלתי חוות דעת משני אונקולוגים שונים והם חושבים אחרת. בפועל אני זו שצריכה להחליט, ולא בטוחה שהכלים ברשותי אכן מספיקים. מה עושים במצב כזה, הולכים על הגישה המחמירה או המקלה ? האם ישנם סטטיסטיקות לגבי הסיכוי ללימפאדמה בעקבות שני הסיטואציות שתוארו לעיל ?

19/05/2018 | 16:46 | מאת: רות

לציין שאני קיבלתי טיפול כימותרפי טרום ניתוחי

20/05/2018 | 09:05 | מאת: פרופ' דינה לב

לצערי אין לי תשובה יותר טובה עבורך. ההחלטה בעצם הושארה בידיך ואין תשובה מדויקת אלא עניין של סיכונים לכאן או לכאן. את המספרים הסטטיסטיים המדויקים תבקשי מהאונקולוג המטפל שלך שיקח בחשבון את הפרמטרים הספציפיים הקשורים אליך ואל מאפייני הגידול שהיה בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד