תוצאות ממוגרפיה בבדיקת מעקב

דיון מתוך פורום  סרטן השד

02/07/2018 | 23:58 | מאת: לילי

אימי בת 65 חלתה סרטן השד לפני 3 שנים גידול קטן 0.4/0.5 ללא גרורות כריתה מקומית והקרנות מטופלת בפמרה היום בבדיקת מעקב התגלה באותו שד באותו אזור גוש 1.6/0.7 בילתי סדיר לא מוגדר היפואקוגני birads 4a מחכים לביופסיה.. מה הסיכוי שגידול כזה הוא לא סרטני? יש סיכוי שהגידול שפיר? ואם כן למה הוא נוצר תודה

03/07/2018 | 06:04 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, מכיוון שהגוש הוגדר כבירדס 4a קיימת סבירות גבוהה (>90%) שהינו שפיר אך כמובן שרק הביופסיה תוכל לקבוע בודאות ובנסיבות שאת מתארת ולאור המיקום חייבים לבצע ביופסיה בכדי לשלול בשנות. גם בנשים עם סרטן בעבר יכולים להיווצר גושים שפירים, כמו אצל כל אשה, כמו גם המיקום ליד הצלקת הישנה בתוך השד, באם ממצא שפיר יכול להיות משני לשינויים פוסט ניתוחיים. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד