ניתוח חוזר ו חליפת שתל לאחר כריתה ושחזור דוצ

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/05/2018 | 15:33 | מאת: מיכל

מתי יש צורך לנתח שוב לאחר ניתוח כריתה ושחזור דוצ האם כשמצטבר נוזל או נוצר זיהום זה מצדיק ניתוח חוזר והחלפת שתל?

13/05/2018 | 16:43 | מאת: ד"ר ליאור הלר

מיכל שלום, החלפת שתל לאחר ניתוח כריתה ושחזור תלויה בהמון גורמים (תזמון, סממנים קליניים ומעבדתיים, גורמי סיכון כמו קרינה) וחשוב להיוועץ עם המנתח בסוגיה. באופן כללי מאוד- באם יש הצטברות נוזלים חוזרת שלא נשלטת בניקוזים חוזרים - ניתן לבצע שטיפות בחדר ניתוח והחלפת שתל. כמו כן במקרה של זיהום שלא משתפר בחלוף טיפול אנטיביוטי ממושך (של כ6 שבועות)- יש לשקול החלפת שתל או הוצאתו לגמרי (והכנסה חוזרת כעבור חצי שנה כאשר ״מקררים״ את האזור). בברכת בריאות שלמה. פרופ. ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד