הצטברות נוזלים לאחר כריתה ושחזור דוצ

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/05/2018 | 20:32 | מאת: דורית

שלום וברכה. לפני חודשיים עברתי ניתוח כריתה מלאה ושחזור דוצ לאחר כימותרפיה הניתוח עבר בהצלחה הייתי ממש באופריה גם הבלוטות נקיות 3 שבועות לאחר הניתוח השד השמאלי נהיה אדום חם וכואב מאוד. התברר שיש נוזלים עשו לי ניקוז רציתי לברר כיצד ואיך מגיעים נוזלים? והאם יכול להיות ששתל הסיליקון מפריש חומר נוזלי.? והאם יש דרך למנוע בעתיד הצטברות נוזלים? תודה.

13/05/2018 | 16:45 | מאת: ד"ר ליאור הלר

דורית שלום, הצטברות נוזלים לאחר כריתה ושחזור מכונה בעגה המקצועית- סרומה ונובעת מכריתת רקמת השד והחלל שנוצר. שתל הסיליקון עצמו לא מפריש ולא גורם לנוזל. כאמור- הטיפול בהצטברות הנוזל הנ״ל הוא ניקור תחת אולטרסאונד (כדי לא לפגוע בשתל). באם לאחר מספר ניקורים אין שיפור - ניתן לשקול השמת נקז. (אין ממש דרך ספציפית למניעה) כמו כן ישנה אופציה לניתוח חוזר - לשטיפת הכיס בו מונח השתל והכנסת השתל הקיים/שתל חדש. בכל מקרה רצוי להימנע מפעילות גופנית מוגברת ולגשת להיוועץ עם המנתח באשר לטיפול המתאים במצבך, בברכת בריאות שלמה. פרופ. ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד