הסתיידויות בשד-בדיקת ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/05/2018 | 13:24 | מאת: אייל

שלום רב, בת 44 ביצעתי בדיקת אולטרסאונד-תקין . ממוגרפיה שד ימין: גושים לא נראו גושים ברקמה רכה הסתיידויות -נראו מעט הסתיידות עדינות במיקום מרכזי חיצוני מאורגנות בקבוצה אחת birads4a רקמה פיברוגלנדולית-ארכיטקטורה תקינה צל העור והפטמה -תקין צינוריות-תקינות רושם birads4a birads מסכם :שד ימין-birads4a יתכן שאתי חשד נמוך שד שמאל- הסתיידויות עדינות מעטות שפירות 2 birads המלצות יש צורך בהשלמת הבירור ע"י ממוטימיה מכוונת להסתיידיות בימין אודה לדעתך לגבי הממצאים מה הסיכוי ששפיר? נקבעה לי בדיקה לעוד שבועיים ומאוד לחוצה האם יש אפשרות באם נמא ששפיר להוציא את הקליפס? תודה וחג שמייח

18/05/2018 | 18:04 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, ממצא ממוגרפי שמוגדר כBIRADS4a סיכויו להתגלות כממאירות או טרום ממאירות גדול מ2% אך קטן מ10% כך שהסבירות שהממצא שהתגלה אצלך יהיה שפיר הינו 90-98%!! בעת הממוטומיה יוכנס קליפ לאזור הביופסיה. את הקליפ הזה לא מוציאים באם הממצא שפיר אך הוא אינרטי ואינו מפריע בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד