התייעצות לאחר אולטרסאונד שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

31/05/2018 | 19:11 | מאת: מלאני

שלום, לאחר ממצא בשד ימין הופניתי לבדיקה דחופה באולטרסאונד שד. הטכנאית שבדקה אמרה שיש מס' גושי שומן ב 2 השדיים ואין שום ממצא מדאיג אבל מצד שני השתמשה כל הזמן כשהכתיבה לפקידה את הממצאים במושג: "לימפומה". אני מאוד מודאגת. האם יש דבר כזה שיש גושי שומן בשד? ומדוע להשתמש בלימפומה בתיאור כל גוש כזה. האם ייתכן שגדלו מס' גושים כאלו מהבדיקה הקודמת? בבקשה תעזרו להרגיע אותי. אני מאוד דואגת. ממצאי ממוגרפיה עדיין לא הגיעו תודה

31/05/2018 | 20:35 | מאת: מלאני

כרגע קיבלתי את תוצאות הממוגרפיה ולפי התשובות הממצאים תקינים ואין שינוי מבדיקות קודמות. מבנה ריקמת השד הוא בחלקו שומני ובחלקו פיברוגלנדולארי וערך BIRADS 1 ב 2 השדיים. מומלץ להפנות לאולטרסאונד כפי שעשיתי.

31/05/2018 | 21:54 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, מניחה שאת עכשיו הרבה יותר רגועה. ליפומות (גידולים שפירים של רקמת השומן התת עורי) יכולים להתפתח באזור השד ולפי התיאור שלך זה מה שיש לך. הן אינן מסוכנות או מקדימות סרטן. חשוב לי להדגיש כי הדמית שד אינה מחליפה בדיקת כירורג שד וגם כאשר ממוגרפיה וus תקינים לשוב לגשת להבדק כי רק כירורג שד יכול להתייחס לכל הממצאים בקונטקסט של מטופל ספציפי בבריאות, דינה

31/05/2018 | 22:33 | מאת: מתי

תודה רבה על התשובה המהירה. קצת יותר רגועה. כמו כן יש לי תור אצל כירורג שד כבר שבוע הבא. שאלתי כיצד תוך כמה חודשים מהבדיקה הקודמת פתאום יש כל כך הרבה לימפות (לפחות בין 3-4 בכל שד כפי שאמרה). האם לא צריך לבצע ביופיסיה כדי להיות בטוחים שזה שפיר?

01/06/2018 | 06:16 | מאת: פרופ' דינה לב

אני מניחה שהיא אמרה ליפומה (השם הרפואי של גוש שומני תת עורי) ולא לימפומות ויתכן שמכאן מקור הבלבול. לא מדובר בלימפה אלא בגושים שומניים. לא בטוח שהם חדשים אבל לא תמיד מתייחסים אליהם בus כי הם לא בתוך השד עצמו אלא בעור. בבדיקה בשבוע הבא כירורג השד יוכל לעבור על הבדיקות ולהחליט אם יש צורך בבירור נוסף. דינה

מנהל פורום סרטן השד