עניתם לי בעבר תשובתיכם תמיד נעימות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

16/05/2018 | 13:46 | מאת: שי

פרופסור אתמול רשמתי פה פשוט היה דבר חדש תגובותייך מאוד קשובות לנו הכותבים אשמח שתוכל להסביר לי בצורה פשוטה. אני בן 28 גבר ללא מחלות רקע. ביצעתי 2 בדיקות US לבית השחי :בראשונה בית שחי שמאל 2 בלוטות בקוטר 5 מ"מ מבנה תקין היפרוסקולריות,בלוטות לימפה בודדות לא מוגדלות תגובתיות בבית שחי שמאל. בבדיקה לאחר שבוע במקום אחר- לא הודגם ממצא פתולוגי או חריג אחר למעט שני קשרי לימפה בבית שחי שמאל 1.2ס"מ במראה סונוגרפי שפיר.בלבד באורך מרבי,כלי דם אקסילרים בלי ממצא פתולוגי. היום כירוג עבר על התוצאות ואמר לי שהוא רוצה שאני יבצע מעקב עוד 3 חודשים ובמימוש לא הרגיש משהו כמובן שגם הוא וגם אתה לא יכולים להתחייב לי אבל התשובות שלך ממש עוזרות אנא ממך דוקטור האם יש לך הנחה מה זה יכול להיות?האם זה לכיון של סרטן חלילה או זיהום?תוך כמה זמן בלוטה כזו יכולה לחזור למצב רגיל והאם זה דורש ערנות גבוהה או רק מעקב יש לי תחושה קצת לא נעימה שם..אנא תן לי הסבר תודה ויום טוב.

17/05/2018 | 19:59 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, קודם כל כפי שאתה יודע זהו פורום לעניני שד ולך אין בעיה שקשורה לשד ועל כן זה אינו הפורום המתאים. בלוטות לימפה תגובתיות הן ממצא שכיח ויכולות להיות משניות לדברים שונים ואינן חשודות לסרטן. עשית טוב שנבדקת אצל כירורג ותמשיך במעקב כפי שהומלץ בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד