ביופסית שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/06/2018 | 13:00 | מאת: איילה

שלום. אני בת 41 בד"כ בריאה. בינואר, עקב שיעול ממושך, בוצע לי סיטי חזה ונמצא גידול במדיאסטנום קוטר כ 6 סמ שמשיק לקנה הנשימה, הלב ועוד. הגידול הוצא במלואו והסתבר כשפיר מסוג שוואנומה. בסיטי שבוצע בינואר ראו ממצא באיזור השד, לא חשוד במיוחד. ביצעתי לפני חודש ממוגרפיה ו US להלן הסיכום: שני גושים משמאל, מתאימים בעיקר לפיברואדנומות. עבור הגדול והנמוש מומלצת השלמת ביופסיה טרוקאט . BIRADS 4A. עבור הממצא הנוסף מומלץ מעקב. הבנתי שהסבירות לסרטן ב 4A נמוכה כ 2-10 אחוז. ביצעתי לפני שבוע ביופסית שד והודיעו לי היום שצריך לעשות עוד "צביעות" כי הממצא לא ברור. האם "עוד צביעות" המשמעות היא שזה משהו חשוד יותר ושההסתברות שמדובר בסרטן עלתה והסיכוי גבוה יותר מ 2-10 אחוז שזה גידול סרטני?? תודה רבה

04/06/2018 | 21:36 | מאת: פרופ' דינה לב

היי איילה, המשמעות של צביעות נוספות אינה בהכרח כי מדובר במשהו חשוד יותר אלא שלא ניתן לקבוע אבחנה סופית לגבי טיב הממצא רק מהסתכלות תחת המיקרוסקופ. הכי טוב שתמתיני לתשובה שבטח תגיע בימים הקרובים. אשמח לעזור אם יהיו לך שאלות אחרי שתתקבל האבחנה. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד