שאלה לגבי קפציטאבין (קסלודה)

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/07/2017 | 18:58 | מאת: ורד

האם יעיל ומקובל לתת קסלודה כטיפול בודד לטריפל נגטיב גרורתי לריאות עם נוזל פלאורלי כקו טיפול שני? מעכב פארפ היה קו הטיפול הראשון

הי, בהחלט מקובל, טיפול עם סבילות טובה שאפשר לקחת לאורך זמן... בהצלחה

12/07/2017 | 21:58 | מאת: ורד

תודה רבה על התשובה. משום מה אונקולוגים מארה"ב אינם תומכים בשימוש בקסלודה בטריפל נגטיב אלא אם כן מדובר בטיפול אדג'ובנטי.

זה נשמע לי קצת הכללה להגיד "אונקולוגים מארה"ב", לא יודעת עם כמה התייעצת או כמה פרים על המחלה שלך נתת להם. אין קשר בין המלצה לתת כטיפול מונע (שזה עדיין ממש לא סטנדרט, ולא לכל אישה), לבין בחירה בטיפול במחלה מתקדמת, כשזו אחת התרופות היותר נפוצות, כולל בטריפל-נגטיב, בקו ראשון או שני (תלוי בטיפולים קודמים ובמהלך המחלה).

15/07/2017 | 13:13 | מאת: ורד

אני מתנצלת על אי ההבנה, פשוט חיפשתי קצת יותר מידע אונליין ונתקלתי בוידאו מיוטיוב על פאנל של רופאים שדנים בטריפל נגטיב גרורתי, ובסוף הוידאו הם מביעים את נחרצותם בשימוש התרופה במחלה הגרורתית, בגלל זה הרגשתי צורך לברר יותר.. https://youtu.be/GCOBWTJF5KA

26/08/2017 | 21:18 | מאת: רועי

חייב להתערב! קסלודה (שבעיקר אפקטיבית במחלה עם ריצפטור חיובי לאסטרוגן) היא תרופה עם מטבוליזם שונה שכן צריכה לעבור המרה ל 5FU, וההשארה היא שמנגנון הפעולה שלה היא אחת הסיבות כי אינה בעלת השפעה כלל על מחלה עם תאים שמתחלקים בקצב מהיר. זה בדיוק כמו לתת פלציבו (כדור דמה) ולהגיע לאותה התוצאה. ידוע הרי שטריפל נגטיב זו לא מחלה אחת, וקיימת תת קבוצה אחרת של טריפל נגטיב עם קולטן חיובי לאנדרוגן שאולי יכולה להפיק תועלת מקסלודה, אבל במקרה כזה מדובר במחלה הרבה יותר איטית ושונה לחלוטין בביולוגיה שלה. במקום קסלודה, פלטינום או אפילו אירובולין לדוגמא חד משמעית עדיפים כקו טיפול שני, זאת לאור שמחקר כבר השווה ספציפית את איריביולין מול קסלודה אצל כלל חולות סרטן השד והראה יתרון משמעותי עם אריביולין בקבוצת החולות עם טריפל נגטיב. בנוסף, אריביולין היא תרופה שנחשבת non cross resistant לעומת "עמיתיה", ודווקא מהסיבה הזאת אפקטיבית גם אצל מטופלים שעברו קווי טיפול רבים. ולגבי קסלודה כטיפול אדגובנטי נכון שמחקר create-x מידידנו ביפן עלול לתעתע מעט מאחר והניב תוצאות חיוביות בקבוצת הטריפל נגטיב (של כמעט עשרה אחוז יתרון ב DFS) עם שארית מחלה לאחר ניתוח, אבל קיים הבדל עצום בין שימוש בתרופה בנסיבות שלשמם נועד מחקר זה, דהיינו בניסיון לבלום מחלה שעלולה או עומדת להתעורר לבין מחלה מסיבית קיימת.

מנהל פורום סרטן השד