מידע על התופעה של אודם מתחת לשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/07/2017 | 19:48 | מאת: אודם מתחת לשד המנותח

אני שלושה חודשים לאחר סיום ההקרנות ונוטלת מאז לטרוזול אתמול הופיע אצלי לראשונה אודם מתחת לשד המנותח בצד אחד בלבד שלו אשמח לדעת סיבות אפשריות לתופעה תודה

11/07/2017 | 22:55 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

קשה להגיד בלי לראות. יכול להיות לחץ מקומי של חזיה, דלקת בשד, דלקת בעור, אלרגיה למשהו, ועוד ועוד. תפני לרופא המטפל שיתרשם אם לא חולף אחרי 3-4 ימים

12/07/2017 | 07:04 | מאת: ד"ר ליאור הלר

שלום רב, חשוב מאד לדעת איזה ניתוח עברת והאם עברת ניתוח שחזור שכולל שימוש בשתלים. אודם מתחת לשד מנותח יכול לנבוע מסיבות רבות ביניהן תגובה להקרנות, תגובה לחום וחיכוך עם חזיה או תחילה של זיהום מקומי באתר הניתוח. בנוכחות שתלים צריך לטפל בהקדם במקרה של זיהום ולכן רצוי להיבדק על ידי הרופא המנתח. ככלל אזור שעבר הקרנות רגיש יותר לשפשופים או פציעות קטנות שיכולות לגרום לזיהום מקומי בברכת בריאות שלמה פרופ׳ ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד