פענוח MRI שד לפני ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/07/2017 | 10:30 | מאת: רחל

שלום רב עשיתי MRI בעקבות נשאות BRCA1 (בת 37), תוצאות הבדיקה הן: א. האדרה לא גושית סגמנטלית בגודל 1.3 ס"מ בעומק השד. BIRADS4 כ-1 סמ מעליה שני מוקדים דומים. מוקד האדרה זעיר דומה בשעה 9 . רציתי לדעת, במידה ובביופסיה ימצא שהממצא ממאיר, האם מדובר בגרורות? מה המשמעות של כך שיש מספר מוקדים? במידה וימצא שהממצא שפיר, האם בהתחשב בנשאות ובאופי המוקדים סביר שימליצו על כריתה מלאה של השד? בברכה רחל

20/07/2017 | 17:52 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

אם זה ממאיר, לא מדובר בגרורות אלא גידול ראשוני של שד, אולי עם כמה מוקדים. לפעמים יש גידולים שמופיעים במספר מוקדים בו זמנית. במידה וזה שפיר, תלוי בסוג הממצא (יש שפיר חסר משמעות ויש שפיר טרום-ממאיר). יכול להיות שימליצו על מעקב בלבד, יכול להיות שעל כריתה מקומית. גם במקרה של ממצא ממאיר, למרות שאת נשאית, לא חייבים לעשות כריתה מלאה - זה תלוי בהמון גורמים, כמו הגודל הכולל של הממצאים, גודל השד, הרצון שלך ועוד ועוד. שיעבור בקלות

מנהל פורום סרטן השד