האם מותר לעשות סיטי באותו יום של כימותרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

02/08/2017 | 20:58 | מאת: לי

שלום אני חולת סרטן שד גרורתי חיובי לher 2 מטופלת ב TDM1 שאלתי היא האם מותר לעשות כימותרפיה ובאותו יום לעבור גם ct חזה בטן אגן אני מאוד דואגת שזה יפגע לי בבריאות או ינטרל את הטיפול הכימותרפי אלי לציין שזה לא דחוף פשוט אמרתי לרופא שהיה לי כאב גב עבר והאם זה יכול לגרום לחזרה של גרורות סרטניות . תודה מראש מבקשת תשובה בהקדם הct u והכימותרפיה מחר

02/08/2017 | 23:24 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

מותר בהחלט, זה לא פוגע בבריאות ולא מנטרל את הטיפול או מפזר את המחלה. אבל אם לא דחוף, ואת לא במיטבך ביום הטיפול, אז אין בעיה גם לדחות בכמה ימים. אם רחוק לך להגיע ואת מעדיפה לעשות באותו יום כדי לא לבוא שוב, זה בהחלט שיקול ולא צריך להדאיג אותך

03/08/2017 | 01:39 | מאת: שי לי

אולי את מתכוונת ל פט-סיטי? אם כן אז נראה לי שהחומר הרדיואקטיבי והכימותרפיה לא הולך טוב ביחד, מה הרופאה אומרת על זה?

08/08/2017 | 23:40 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

אין קשר בין חומר רדיואקטיבי לכימותרפיה. בד"כ ממליצים להפריד בין פט לטיפול, כי הטיפול משפיע על פענוח הבדיקה, ולא קשור לפגיעה בבריאות.

מנהל פורום סרטן השד