האם לחולה זכות סירוב לקבל חלק מהטיפול?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/07/2017 | 09:17 | מאת: תמר

her2 חיובי. נקבעו לי מספר מחזורי כימו A+C. בבדיקות תוך כדי הטיפולים לא היתה הקטנה של הגידול, אך סבלתי תופעות לוואי רבות. אני לא מעוניינת להמשיך עם תרופות אלה ורוצה להתקדם לטיפולים הבאים מסוג THP שהם יותר ספציפיים לסוג הגידול. האונקולוגים אומרים ״צריך להמשיך לפי הפרוטוקול כי ככה קבעו המחקרים״. האם יש לי זכות לסרב לקבל עוד A+C?

29/07/2017 | 20:36 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

בהחלט יש זכות לסרב. האם הרופאים יסכימו לעבור לשלב הבא, זו כבר שאלה אחרת. אני מניחה שזה תלוי בתקשורת ביניכם ובאופי הרופא. השאלה גם כמה טיפולים הספקת לקבל, לא תמיד מצפים לתגובה אחרי טיפול אחד או שניים. אפשר לבדוק את זה בצורה יותר אובייקטיבית ע"י אולטראסאונד.

מנהל פורום סרטן השד