שאלה לגבי אדריאמיצין

דיון מתוך פורום  סרטן השד

04/07/2017 | 21:06 | מאת: ורד

שלום, האם ניתן לחלק את האדריאמצין למינון נמוך שבועי כחלק מטיפול ניאדוגבנטי מאשר לתת את התרופה במינון מקסימלי ל4 מחזורים? האם זו אותה אפקטיביות? בנוסף, האם יש חשיבות בלשלב את התרופה עם ציטוקסן?

04/07/2017 | 23:29 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי טכנית ניתן לחלק, אך בפועל לא כל כך מקובל (עושים את זה בעיקר במחלה גרורתית). מחקר שהשווה את שתי צורות המתן לא הראה יתרון מבחינת שיעורי תגובה או סיכויי הבראה לצורה השבועית. זה אמנם נחשב יותר בטוח מבחינת הלב ומאפשר מתן לאורך תקופה יותר ארוכה (לא שיקול בטיפול טרום-ניתוחי קצר), אבל מאוד!!! מסכן את הורידים של האישה (אלא אם יש עירוי מרכזי). לגבי השילוב - אנחנו יודעים ששתי תרופות ביחד גורמות לנסיגה יותר מהירה ויותר משמעותית של המחלה מאשר כל תרופה לחוד, וזאת המטרה בטיפול הטרום-ניתוחי.

05/07/2017 | 01:10 | מאת: ורד

תודה רבה לך ד"ר ברנשטיין על המענה המהיר.

מנהל פורום סרטן השד