גוש סולידי וbirads 3 ממצא כנראה שפיר

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/07/2017 | 17:46 | מאת: דור

עשיתי ממוגרפיה ואולטרסאונד לפני כשבועיים, והתוצאה בממוגרפיה היתה תקינה לחלוטין ב2 השדיים, ובאולטרסאונד התוצאה היתה שיש גוש 1 סולידי בשעה 10 כ6 ס"מ מהפטמה בגודל 0.80 ס"מ, אובלי, מוגדר, היפואקוגני, ספק ציסטי. Birads 3 ממצא כנראה שפיר. מומלץ לבצע biopsy trucut תחת סונר לגוש בשד שמאל. אודה לך אם תאמרי לי מה הבדיקה אומרת. ולמה זאת צריך לבצע ביופסיה. תודה

23/07/2017 | 22:44 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

התשובה אומרת שיש ממצא שדרגת החשד שלו לממאירות היא נמוכה - כנראה שפיר. אבל כיוון שבכל זאת כתבו "כנראה" (וזה יכול לנבוע מסיבות רבות, לדוגמה צפיפות השד מסביב, הפער בין ממוגרפיה ואוסטראסאונד, ועוד), ממליצים על ביופסיה כדי לוודא. ברוב המקרים זה אכן יחזור שפיר, אבל מדי פעם יש הפתעות, אותן לא רוצים לפספס.

מנהל פורום סרטן השד