האם הפסקת טיפול אפשרית?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/07/2017 | 17:32 | מאת: מיכל

שלום רב אני עם סרטן שד מ-2011 מפושט לעצמות, ולפני כמה חודשים גם לבלוטות. מיציתי את כל הטיפולים האנטי-הורמונליים. כרגע לוקחת אייברנס ואנאסטרזול (כבר לקחתי לטרוזול, והמחלה המשיכה להתפשט). אני לא סימפטומטית. מרגישה בריאה לחלוטין אלא שהפט אומר אחרת... מרגישה שהתעייפתי מהטיפולים המתחלפים תדיר ומהמעקבים. אני עושה פט בתדירות של כל שלושה חודשים. באופן פרדוכסלי, אם הייתי מרגישה רע בוודאי הייתי מקבלת את הטיפולים יותר בהבנה... אם כרגע אני מפסיקה לחלוטין את הטיפולים, כמה זמן של שקט אני יכולה "להרוויח" לפני שארגיש את הסימפטומים של המחלה? פשוט מרגישה שהכול חסר טעם ומיותר. מבחינה קלינית ההתקדמות של המחלה מאוד אטית, מבחינה נפשית מרגישה מסורטנת לגמרי. תודה

12/07/2017 | 20:00 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, אין באמת דרך לדעת את זה, תלוי בהמון דברים, בין השאר מיקום הגרורות - קרבה לחוט שדרה / מפרקים / מחלה מיקרוסקופית שלא רואים אותה בהדמיות / טיפולים לא קונבנציונליים שאולי תבחרי לעשות, ועוד. זה יכול להיות חודש - שלושה - חצי שנה - שנה או יותר. אם האונקולוג שלך מרגיש בנוח עם זה ואת מבינה את הסיכונים, אפשר להגיע להבנה ולהמשיך מעקב צמוד במהלך ההפסקה, לאו דווקא עם פט כל 3 חודשים אלא לפי מצבך הכללי, התפקודי, הנפשי... שיהיו לך החלטות קלות

13/07/2017 | 11:27 | מאת: מיכל

תודה רבה!!!

מנהל פורום סרטן השד