חשיפה לקרינה והסתברות לסרטן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/07/2017 | 17:06 | מאת: דגנית

שלום. אני בת 35. השבוע אובחן אצלי גוש בשד השמאלי וכעת ממתינה לתוצאות ביופסיה. לפני כ10 שנים היתה לי שחפת בריאה השמאלית וביצעו לי במשך השנתיים העוקובות בין 2007-2009 כשלוש בדיקות סיטי חזה ו35 צילומי רנטגן חזה( היו לי התקפי קוצר נשימה) . כלומר חשיפה מוגברת לקרינה . האם יכול להיות כי הגושים המאובחנים יכולים חו"ח להיות סרטניים כתוצאה מקרינה לאיזור זה? תודה

29/07/2017 | 20:32 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

תאורטית הכל יכול להיות, אבל בפועל אין באמת דרך לאשר או לשלול את זה. תמתיני קודם כל לתוצאות הביופסיה, אולי לא מדובר בסרטן. ואם כן, צריך לעשות בירור גנטי בגיל 35, אולי יש סיבה אחרת, יותר משמעותית מצילומי הרנטגן, לסרטן בגיל צעיר...

מנהל פורום סרטן השד