סרטן השד עם גרורה בריאות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

05/08/2017 | 18:51 | מאת: שיר

אמי חלתה בסרטן השד לפני 8 שנים, ושוב חלתה לפני שנה ועברה כריתה של שד אחד, והיא עדיין מטופלת בתרופות ובהקרנות. לאחרונה אותר ממצא החשוד כסרטני בריאה הימנית. אנחנו מחפשים רופא להתייעצות, האם עלינו לחפש אונקולוג ריאות או אונקולוג שד לצורך חוות דעת נוספת? תודה רבה

06/08/2017 | 18:26 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

אמנם אין לי את כל הפרטים, אבל אני לא חושבת שצריך חוות דעת נוספת של אונקולוג לפני שמבינים במה מדובר. אם מתוכננת ביופסיה, צריך לחכות לתוצאות שלה ולפי זה להתקדם - אם מדובר בגרורה של סרטן שד, צריך אונקולוג שד, אם זה גידול אחר ממקור ריאה, צריך ייעוץ אונקולוג ריאות ו/או כירורג חזה. מתכננים ביופסיה בהתייעצות עם רופאי רנטגן, תלוי בגודל ומיקום הממצא, לפעמים מערבים כירורג חזה אם לא ניתן לבצע את הביופסיה בהנחיית CT. את כל זה צריך לברר מול האונקולוג המטפל בה עכשיו. יכול להיות גם שיחליטו לעקוב כמה חודשים ולראות מה קורה עם הממצא, תלוי כמה הוא גדול וכמה חשוד

מנהל פורום סרטן השד