שאלה ????על הדרגות בירדס

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/06/2017 | 22:41 | מאת: נירית

על פי מה קובעים הרדיולגים את סולם הבירדס? על פי הגודל?

28/06/2017 | 23:58 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

BIRADS זה לא בדיוק סולם אלא שיטת סיווג ממצאים שמקובלת על רדיולוגים. לכל "מספר" יש משמעות, וזה לא עניין של גודל אלא סיווג של הממצא כתקין לגמרי או שפיר או עם דרגת חשד נמוכה / גבוהה לממאירות. בד"כ ליד המספר יש גם תיאור במילים וגם המלצה להמשך בירור אם הממצא דורש בירור

01/07/2017 | 09:36 | מאת: נירית

לפני כחצי שנה עשיתי mri שמצא בשד שמאל גוש שהיה מוגדר כבירדס 3 בגודל 1.5*1.8 היה מומלץ אז לעבור ביופסיה אבל בגלל איפה שהוא נמצא טכנית לא היה ניתן לדגום את ההמצא הומלץ mri לאחר חצי שנה לאחר חצי שנה גדל הגוש ל 1.5* 2.2 בנוסף האדרה נוספת שהייתה 1.4 גם גדלה ל 1.6 בירדס 4 יש לציין שיש לי שתלי סיליקון בת 34 mri בעקבות סיפור משפחתי של סרטן השד כרגע מופנית לביופסיה תחת Mri מאוד חוששת מהבדיקה ומהתוצאות באולטרסאונד לא מצאו את הגוש ולכן לא עשו ביופסיה תחת אולטרסאונד

מנהל פורום סרטן השד