אולטרסאונד שד תוצאות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/06/2017 | 10:01 | מאת: שולמית

שלום.אני בת 46 +3 פניתי לבדיקה בעקבות כאבים בשד שמאל. להלן התוצאות אשמח להסבר לגבי הקשרית ולגבי בירדס 3 תודה. שד ימין : שעה 10 צמוד לפטמה הודגם מבנה מאורך מוגדר ברובו תת הדי מרקם אחיד בקוטר 6.1 ס"מ, יכול להתאים לצינור חלב מעט מורחב. בחלק חיצוני אמצעי שעה 9 כ-8 ס"מ מהפטמה הודגמה קשרית אובלית מוגדרת תת הדית בקוטר 75.0 ס"מ, אינה נצבעת בדופלר צבע. בית השחי ימין: ב.מ.פ. שד שמאל : בחלק חיצוני שעה 4-3 כ-5 ס"מ מהפטמה הודגם גוש מוגדר ברובו תת הדי מרקם אחיד בקוטר 78.0 ס"מ, אינו נצבע בדופלר צבע. בית השחי שמאל: ב.מ.פ. לסיכום: כמתואר גוש בשד שמאל יתכן ושפיר, מומלץ יעוץ כירורגי והמשך בירור\מעקב. 3-BIRADS קשרית וצינור חלב מעט מורחב מימין, מראה סונוגרפי שפיר. 2-B

29/06/2017 | 00:03 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

קשרית זו פשוט מילה אחרת לממצא קטן. BIRADS3 משמעו כפי שכתוב - ממצא שנראה שפיר, אך מומלץ לעקוב אחריו, ויש המלצה לייעוץ כירורגי כדי לבצע את המעקב ואולי לשקול שיטת הדמיה נוספת, דוגמת ממוגרפיה (את עוד לא בגיל של ממוגרפיה כבדיקת סקר, לכן צריך הפניה של כירורג או רופא משפחה בשביל לקבל אישור עבורה). בסה"כ התוצאה הזו לא מטרידה, אבל אם את לא שקטה, כדאי לפנות לכירורג, ולו בשביל לקבל הפניה לבדיקת מעקב בעוד 6-12 חודשים...

מנהל פורום סרטן השד