שאלה: האם מיד לאחר כימו אסור לבעלי חיים ותינוקות מגע עם העור

דיון מתוך פורום  סרטן השד

05/08/2017 | 13:41 | מאת: צביה

האם הזיעה שמופרשת בימים שלאחר טיפול כימו עלולה להיות רעילה, אם כלב מלקק או חיבוק עם פעוטות?

06/08/2017 | 18:15 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

שלום, רמות של תרופות כימיות בזיעה הן מזעריות, רוב ההפרשה היא בשתן או צואה (תלוי בתרופה). באופן כללי אין איסור לחבק תינוקות או להתקרב לבעלי חיים, אבל אם רוצים ללכת על בטוח, אפשר לדחות את החיבוקים 2-3 ימים אחרי טיפול. אם שוטפים ידיים ושומרים על כללי היגיינה, כנראה שגם זה מוגזם.

מנהל פורום סרטן השד