הפרשה מהפטמה בצבע חום

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/06/2017 | 15:37 | מאת: בלה

שלום, לפני שנתיים בוצע ניתוח חלקי בשד והוקרן פעם אחת מיד. עכשיו פתאום יש הפרשה של נוזל חום מהפטמה. הרופא שבדק קבע שזה נוזל מצטבר ואין מקום לדאגה. מה הסיבה שנוצרת הפרשה כזו והאם יש צורך לבדיקות נוספות כמו ציטולוגיה של הנוזל? תודה

25/06/2017 | 14:05 | מאת: ד"ר ליאור הלר

בלה שלום, הסבירות הגבוהה ביותר היא שההפרשה קשורה לניתוח שעברת ולכן הייתי ממליץ ליצור קשר עם המנתח שהיה שותף לניתוח. לדעתי יש מקום לשלוח את הנוזל לציטולוגיה ולבצע הדמיה של השד למשל אולטראסאונד כדי לבדוק אם קיים אזור מסוים או כיס שממנו מופרש הנוזל בהצלחה

מנהל פורום סרטן השד