לפני ניתוח TAVI

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

23/07/2015 | 09:29 | מאת: פ.כ

שלום, בן 77 שנים, לפני ניתוח TAVI , להחלפת מסתם אוראטלי. 1. ההחלפה מתבצעת בדר"כ דרך הזרוע או דרך המפשעה? 2. הבנתי שלאחר ההשתלה ישנו טיפול קבוע באספירין+פלאוויקס- האם הקומדין יופסק ? ( נמאס מהבדיקות דם ל INR ....) בתודה

שלום רב, רוב ההשתלות מבוצעות דרך המפשעה. במקרים מסוימים עושים זאת דרך החזה. 2. לגבי הטיפול לאחר מכן, תלוי למה אתה צריך קומדין. בד"כ נותנים רק קומדין ופלוויקס או קומדין ואספירין. ההחלטה היא של המצנתר שלך בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)