קרו-לב ומיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

01/12/2015 | 11:49 | מאת: רפאל

לד"ר ארבל שלום, בעקבות כאבים/לחצים בחזה, פניתי לקרדיאולוג לבירור. יש לציין כי מגיל 15 אני סובל מיתר לחץ דם גבוה, לעיתים קרובות לא מאוזן. בעקבות ארוע פוסט-טראומטי על רקע נפשי עליתי במשקל וכיום אני שוקל 175 ק"ג וכן סובל מסוכרת 2 לא מאוזנת. הקרדיאולוג החליט לשלוח אותי לבירור קרדיאלי מקיף, בין היתר לבצע אקו-לב ומיפוי לב. כמובן שאחזור אליו להמשך טיפול, אך התור שנקבע לי הוא ארוך. אודה לך מאוד אם תיתייחס לתשובות האקו והמיפוי ותביע ת דעתך בנדון. בתודה מראש, רפאל סיבת הבדיקה: סכרתי, י.ל.ד., קוצר נשימה. בדיקת האקו-דופלר קרדיוגרפיה מראה: חדר שמאל בגודל תקין. היפרטרופיה קלה. התכווצותו גלובלית ואיזורית תקינה. חדר ימין בגודל ותפקוד תקין. עליות שמלא מורחבת במידה קלה. בגודל תקין. האאורטה העולה אינה מורחבת. שורש האאורטה ברוחב תקין. קשת האאורטה ברוחב תקין. מסתם מיטרלי תקין. ללא דלף. לא ברור מכמה עלים בנוי מסתם אאורטלי. עיבוי והסתיידות קלה. ללא דלף או היצרות. מסתם טריקוספידלי תקין. ווריד נבוב תחתון תקין. לא נראה תפליט פריקרדיאלי. Good systolic LV function. Mild LV hypertrophy. Calcification of aortic valve. אבחנות: סיכום: לעיל מעקב קרדיולוגי סיבת ההפניה: תעוקת חזה לא טיפוסית , קוצר נשימה במאמץ , גורמי סיכון נטילת תרופות לפני הבדיקה: חוסמי בטא כן מספר שעות מנטילה אחרונה 24 תאור הבדיקה: הוזרק דיפירידמול תוך ורידי במינון של 0.56 מ"ג לק"ג במשך 4 דקות וכמו כן בוצע מאמץ על מסילה במשך 8:30 דקות. כ-4 דקות לאחר סיום הזרקת הדיפירידמול הוזרק טכנציום-ססטמיבי לוריד. מיפוי בשיטת GATED SPECT בוצע כ- 15 דקות לאחר הזרקת טכנציום-ססטמיבי. כ- 3 שעות לאחר מכן הוזרק טכנציום-ססטמיבי לוריד ומיפוי בשיטת GATED SPECT בוצע כשעה לאחר ההזרקה. מינון חומר רדיואקטיבי (MCI): 29 במנוחה 14 במאמץ סוג המצלמה: סטנדרטית + תיקון אטנואציה כאבים בחזה: לא טיפוסי תופעות לוואי: קוצר נשימה אמינופילין: 125 מ"ג ת.ז. 307628537 ***המסמך מכיל מידע מוגן על-פי חוק הגנת הפרטיות*** דף 1 מ 3 בקר שמעון שב "CLICKS" הודפס ע"י: גודני יעל במנוחה בזמן דיפירידמול תגובה המודינמית: 155 88 דופק 150 / 80 130 /80 דם לחץ 7.0 :Mets א.ק.ג במנוחה: שינויים לא ספציפיים ב- ST/T בזמן דיפירידמול: V6 עד V2 0.5 :Downsloping ST צניחות ST שלב הבדיקה בחיבורים פרפוזיה מיוקרדיאלית הודגמה פרפוזיה מיוקרדיאלית תקינה בכל הדפנות למעט פגם מילוי קל בחומרתו והפיך חלקית בדופן האינפריורית. הפגם נראה כארטפקט ללא כנראה אמיתית בפרפוזיה. התכווצותו הדופן הזו תקינה. איסכמיה: אוטם: LAD: אין אין Diagonal: אין אין LCX: אין אין RCA: אין אין סה"כ: אין אין אנליזה ויזואלית – 17 סגמנטים (במאמץ מילוי פגמי) Summed Stress Score - 3 - 4.4 % (במנוחה מילוי פגמי) Summed Rest Score - 0 - 0. % (איסכמיה כמות)Summed Difference Score - 3 - 4.4 % (PRONEב במאמץ מילוי פגמי) Summed Stress Score Prone - 3 -4.4 % % מחדר שמאל קטן מ-%5 - תקין %5-10 -פגם מילוי קל %11-15 - פגם מילוי בינוני גדול מ-%15 - פגם מילוי קשה אנליזה כמותית – 17 סיגמנטים stress rest prone Extent (%) 2 1 4 Total Perfusion Deficit (%) 4 2 4 ת.ז. 307628537 ***המסמך מכיל מידע מוגן על-פי חוק הגנת הפרטיות*** דף 2 מ 3 בקר שמעון שב "CLICKS" הודפס ע"י: גודני יעל ISCHEMIA (%) 1 Transient Ishemic Dilation (TID) 0.92 תפקוד חדר שמאלי: Post-stress 15-30 min Rest גברים נשים EF (%) 56 61 =>45 =>50 ESV (ml) 42 43 <=75 <=46 ESV Index (ml/m2) 15.15 15.51 <=39 <=27 EDV (ml) 97 111 <=149 <=102 EDV Index (ml/m2) 34.98 40.03 <=75 <=60 דפנות חדר שמאל: חדר שמאל תקין בגודלו לאחר דיפירידמול ובמנוחה. התכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה במנוחה ולאחר דיפירידמול. סיכום: תגובה קלינית: לא איסכמית. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית: לא אבחנתית עקב שינויים לא ספציפיים במקטע ST באק"ג במנוחה איכות ההדמיה: טובה המיפוי: תקין קרוב לוודאי אין עדות לאיסכמיה במאמץ. אין עדות לאוטם ישן. התכווצותו של החדר השמאלי תקינה. פגם המילוי הנ"ל נראה כארטפקט ולא כהפרעה אמיתית בפרפוזיה.

שלום רב, לא כתבת את הגיל שלך. להבא, עדיף לא לפרסם פרטים אישיים שלך בפורום שלנו. הבדיקות תקינות לפי מה שמדווח. ברוב המקרים, אנשים עם משקל עודף כמו שאתה מתאר, התלונות שלהם נגרמות בשל משקל העודף. מציע לך לשקול תוכנית שתעזור לך לרדת במשקל וכך להשתלט על הסוכרת ולחץ דם . מקווה שעזרתי, ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)