פעימות מוקדמות והיצרות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

18/11/2015 | 21:01 | מאת: אריה

שלום ד'ר אני בן 57, יש לי MVP וסובל מפעימות מוקדמות מזה מספר שנים, לפני שנה עברתי רפרוף פרוזדורים, שאחריו קיבלתי טיפול בטומבקור 100 ליום,ו חצי מ1.25 קרדילוק ליום, כלומר6.2 יש לי היצרות 25% באחד הקרוטידים עד לאחרונה מאוד הקפדתי על תזונה כמעט ללא בשר ושומן לאחרונה התחלתי לאכול יותר בשר ופחות לשים לב לזה עם זאת אני מרגיש התגברות בפעימות המוקדמות ,שבאות בשרשרת וזה דיי מפחיד , אני מניח שישנה אולי היצרות בכליליים שאני לא מודע לה השאלה שלי היא, האם, כשהיצרות באחד מכלי הדם של הלב, מיתקדמת, האם זה יכול ליצור הגברה בכמות הפעימות המוקדמות שקיימות? או שהיתקדמות בהיצרות עשויה לגרום הפרעת קצב כלשהיא? איך ניתן לדעת אם קיימת היתקדמות כזו? האם היתקדמות בהיצרות בעורקי הלב נותנת סימנים בשינויי קצב לב? תודה

שלום רב, ברוב המקרים אין קשר בין חסימה בעורקים לפעימות מוקדמות. לכן, אם יש לך חשש להיצרויות, כדאי לעשות מבחן מאמץ. לגבי הפרעות הקצב, כדאי לחזור לקרדיולוג שלך ולברר אם יש צורך בצינתור חשמלי? בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)