שאלות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

02/02/2015 | 13:07 | מאת: יעלה

שלום, עלי לעבור צינתור במועד קרוב . אני בת 60 ונוטלת מספר רב של תרופות ליום.הייתי מעוניינת לשאוול מספר שאלות: 1.האם נוטלים תרופות לסוכרת לפני צינתור? 2.האם עלי להפסיק ליטול יוקריאס (תרופה שמכילה גם גלוקו'פז) יום לפני הצינתור וביום הצינתור עצמו? 3.מה לגבי תרופת האמריל (אני נוטלת גם 2 מ"ג אמריל ליום)שאני נוטלת . האם גם תרופה זו עלי להפסיק יום לפני הצינתור וביום הצינתור עצמו? 4. מה לגבי נטילת הפלוויקס –כדור המדלל דם. האם עלי להפסיק או להמשיך ליטול אותו ביום שלפני הצינתור וביום הצינתור עצמו? 5. אני נוטלת גם טיפות עיניים דאוטרב (להורדת לחץ תוך עיני). האם עלי לא ליטול טיפות אלה ביום הצינתור או לפניו? 6. אשמח אם תשיבו לכל שאלותיי כדי למנוע טעויות בהכנתי לקראת הצינתור. בתודה יעלה

שלום רב, לגבי תרופות לסוכרת, מקובל להמשיך את כל התרופות עד ליום לפני הצינתור פרט לתרופה מטפורמין/גלוקופאג' אשר צריך להפסיק יומיים קודם לכן. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי מתי בדיוק להפסיק לפי השעה הצפויה של הצינתור. להמשיך עם הפלוויקס , טיפות עיניים . לגבי האמריל, תשובה מדויקת תלויה בשעת הצינתור. מקובל לא ליטול 12 שעות קודם לכן בד"כ. בהצלחה ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)