קוצב לב, רפואה מונעת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

26/10/2014 | 03:29 | מאת: ירדן רינסקי

שלום, ברצוני להבין ולדעת, מדוע לא משתילים קוצב לב אצל אנשים בריאים כמניעה למוות מדום לב? האם אדם בריא לחלוטין שקיבל דום לב פתאומי ומת במקום לא היה ניצל אילולא היה לו קוצב לב מושתל בגופו מבעוד מועד?

שאלה נהדרת. התשובה כמובן מורכבת. כאשר אנחנו חושבים על מניעה של מחלה. תמיד צריך לחשוב על מה עלות המניעה (כסף, סיבוכים , יכולת לוגיסטית וכו'). מול התועלת. לכן, חיסון לשפעת נחשב מאוד יעיל. הוא זול ומונע הידבקות ב60% מהחולים לערך דפיברילטור (קוצב מושתל) עולה המון כסף, יכול להוביל לסיבוכים בהשתלה כגון זיהומים, דימומים וכו' והסיכוי שהוא יעזור מאוד נמוך כי רוב האנשים לא נוטים למות. לכן, כיום מקובל להשתיל כאלו מכשירים רק בחולי לב מאוד קשים ששם הסיכון למות גבוה יותר מקווה שעזרתי

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)