בעיה והתיעצות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

05/03/2015 | 18:54 | מאת: סמדר

שלום בן 58, מיוטוניה דיסטרופי ברקע וכולסטרול גבוה. קרה כבר פעמיים סחרחורת, למס שניות.אקו לב תקין, עם MILD AS אקג CLBBB עם FIRST DEGREE AV BLOCK בבדיקה אצל קרדיולוג הוא בצע עסוי של גופיף עורק התרדמה הימני והוא כתב שהיתה העלמות כמעט מיידית של הדופק הרדיאלי עם תחושת סחרחורת של המטופל. נשלח להולטר של 24 שעות, והומלץ להתאשפז ע"מ לבחון השתלת קוצב לב. לא נראה מהלך קיצוני ? האם אין צורך בבדיקות נוספות לפני החלטה גדולה כזו? ניתן להחליט על סמך הבהדיקה הזו בלבד? מה ממליץ לעשות?

שלום רב, התיאור שלך מטריד וגם האק"ג שלך. אם בהולטר לב יהיה הוכחה שקצב הלב שלך מפסיק למספר שניות , זו הצדקה להשתלת קוצב. לפעמים צריך לבצע מספר הולטרים עד להוכחה בהצלחה ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)